EUROPA

Sarajevo i Željezničar večeras počinje svoj evropski put

PRVO PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Prve evropske nastupe u novoj sezoni večeras će upisati Sarajevo i Željezničar.

Bordo tim će od 19 sati gostovati kod Torpeda u Gruziji, dok Plavi na Grbavici dočekuju Dinamo Minsk.

- Dolazimo spremni, dosta dobro smo upoznali protivnika, znamo i dobre i slabije strane. Pregledali smo dosta utakmice, fokusirali smo se na utakmice gdje je došao novi trener iz Škotske i najviše pažnje smo posvetili tome.

Odradili smo dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo četiri utakmice i ostvarili isto toliko pobjeda, puni samopouzadanja i sa velikom željom ulazimo u ovu utakmicu i nadam se da ćemo se što duže zadržati u Evropi - rekao je Mirza Varešanović, trener Sarajeva u najavi utakmice.

Stručni štab Sarajeva u večerašnjoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Besima Šerbečića i Enedina Mulalića, Daniela Avramovskog (privatne obaveze), dok Adalberto Penaranda nije ni prijavljen za ovaj meč.

Pravi spektakl očekuje se na Grbavici, u čijem grotlu će izabranici Nermina Bašića pokušati savladati, na papiru favorizovane goste iz Bjelorusije. Željin stadion rasprodan je još prije dva dana, a Plave će bodriti više od 10.000 navijača.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Dugo smo se pripremali, ali vremena nikada dosta. Ima još dosta toga što trebamo uigrati, kondicija također nije na nivou za evropska takmičenja, ali šta je, tu je. Atmosfera u ekipi je odlična, igrači su prihvatili sistem rada.

Jaka su i ozbiljna ekipa koja je u vrhu bjeloruske lige. Neće biti lako, morat ćemo odigrati veoma kvalitetne mečeve da bismo prošli dalje. Vjerujem da smo spremni. Da li ćemo novi sistem rada uspjeti odmah primjeniti u Evropi, ne znam, ali želje i volja su tu. Morat ćemo biti disciplinovani na terenu, s mnogo trečanja i besprijekorne taktike - rekao je Nermin Bašić, trener Plavih.

Meč u Gruziji sudit će Snir Levy iz Izraela, dok će na Grbavici pravdu dijeliti Evangelos Manouchos iz Grčke. Oba susreta bit će emitovana u direktnom prijenosu na MY TV.

VEZANE VIJESTI

BUTMIR

Juniori Sarajeva razbili Željezničar i kolo prije kraja odbranili titulu prvaka BiH

KOŠEVO

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

KOŠEVO

Sarajevo preokretom do tri boda protiv Zvijezde!

MODRIČA

Sarajevo slavilo protiv Sloge i stiglo na korak od Evrope

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori