BANJA LUKA

Vlado Jagodić: Želja je da se u novoj sezoni opet izbori Evropa!

PRESS KONFERENCIJA

Konačno startuje i m:tel Premijer liga BiH! Borac za prvog rivala, na startu ima ekipu Mladosti iz Doboja pored Kaknja. Prvi prioritet je novi izlazak u Evropu a potajna želja svih je da se klub bori i za titulu šampiona u Bosni i Hercegovini.

- Borcu je uvijek mjesto u vrhu i želja je da se u novoj sezoni opet izbori plasman u evropska takmičenja. Moja želja je da 10 godina nakon trofeja, naš klub opet bori za titulu šampiona i pokažemo da imamo taj kvalitet. Moderni klubovi žive od Evrope i transfera. Nakon dugo godina klub radi normalno, ne strijepimo za licence, tako da je to motiv više da odigramo kvalitetnu sezonu.

- Odigrali smo dovoljan broj mečeva i kvalitetno se spremili. Ono što mi je drago da su i igrači pokazali da žele da se dokažu i napreduju. Takođe veoma nas raduje da nemamo pozitivnih na virus i da se na miru možemo spremiti za predstojeći duel. Borac je spoj mladosti i iskustva i naša je želja da napredujemo iz utakmice u utakmicu da budemo sve bolji . Rečeno je da će i mladi dobiti šansu ali ne po cijenu dobrih rezultata. Pristupićemo rivalu kad da je odlučujući meč u borbi za titulu.

- Predsjednik kluba gospodin Mušija je ozbiljan privrednik i nakon prošle sezone je sigurno izvukao pouke. Oni su u meču protiv Veleža bili bolji u prvom dijelu i pokazali kvalitet tako da ćemo ih sigurno ozbiljno shvatiti i neće biti lagan meč. Međutim na domaćem terenu mi smo favoriti tako će biti protiv Mladosti ali i ostalih ekipa i želimo da krenemo ovu sezonu na pravi način. Ono što je jasno da čemo igrati ofanzivno i za gol više. Istina primili smo šest golova u dvije posljednje utakmice ali mislim da ćemo to ispraviti kad počne prvenstvo i da neće biti grešaka. Što se tiče sastava 20 igrača će u karantin. Mi imamo 28 igrača i svi oni su u kombinaciji za startnu postavu u narednim mečevima, niko nije otpisan posebno kad krene naporan ritam. Što se tiče meča imam samo jednu dilemu.

- Žao mi je što neće biti navijača jer su nam oni bili uvijek ogromna podrška ali situacija je takva kakva je, rekao je trener Vlado Jagodić.

Igrači takođe jedva čekaju da šampionat počne. Kapiten Stojan Vranješ vjeruje da će on i njegovi saigrači trijumfalno ući u prvenstvo.

- Odradili smo kvalitetno pripreme i sad nas očekuje ono pravu start takmičenja. Svjesni smo uloge favorita i želimo da to potvrdimo na terenu. Imamo kvalitet i ne bi sebi smjeli dozvoliti nepreviđene situacije, jer želimo da novi šampionat krenemo na pravi način a to je osvajanje tri boda, istakao je Vranješ.

Utakmica Borac – Mladost igra se sutra na Gradskom stadionu bez prisustva publike. Početak je u 18.00 časova.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

DERBI U MOSTARU

BEZ POBJEDNIKA: Velež i Borac podijelili bodove u derbiju kola!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori