ZENICA

Mrkobrada: Šehić je bez sumnje najbolji bh. golman

TRENER GOLMANA U SELEKCIJI BIH | (Foto: Fena)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od srijede se u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine priprema za dva junska kvalifikacijska meča za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u gostima protiv Portugala te kući protiv Luksemburga, a danas bi se pripremama trebao priključiti i prvi golman bh. tima Ibrahim Šehić.

Trener golmana bh. selekcije Siniša Mrkobrada najavio je kako će se Šehić priključiti poslijepodne te da će odmah odraditi regeneracijski trening. Ne smatra da će nešto kasniji dolazak Šehića predstavljati bilo kakav problem.

- On je prekjučer imao utakmicu. U punom je trenažnom procesu. Znate koliko je Ibrahim Šehić odbranio utakmica za Konyaspor ove sezone. Ako je iko u formi, ako je iko imao totalnu minutažu u klubu to je Ibrahim Šehić. Na njegovo iskustvo, sve što je do sada dao reprezentaciji, na njegov kapacitet - mislim da je on najmanje upitan u ovom rosteru igrača…Osim njega i Edina Džeke, svi igrači su tu i na dispoziciji. Luka Menalo znate gdje je i kojim povodom napustio kamp, ali i on će u toku sutrašnjeg dana da nam se pridruži, tako da sve ide po zacrtanom planu - kazao je Mrkobrada.
 
Šehić se, dodao je, nije žalio na povredu nakon utakmice protiv Besiktasa te da smatra kako će već sutra biti spreman za trening sa ekipom. Svojim golmanima, kaže Mrkobrada, nema posebno potrebu da potencira kvalitete nekog od napadača Portugala, jer su “svi vrhunska klasa”, a zadovoljan je formom svojih golmana.
 
-Ono što pruža Ibrahim Šehić mislim da je na dosta visokom nivou, iako njegova ekipa nije izborila plasman u Evropu - završili su negdje u sredini tabele. Njegova minutaža i produženje ugovora od prije dva-tri mjeseca u jednom takvom klubu sugeriše da su oni zadovoljni s njim. On brani dosta dobro, povrede ga mimoilaze i ja mislim da je on bez sumnje trenutno najbolji bh. golman - naglasio je Mrkobrada.
 
Druga dva golmana, Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (AEK Larnaca) standardno brane u svojim timovima, a uz to i jako dobro funkcioniraju zajedno.
 
Također, kaže kako je uočio da je novajlija Said Hamulić jako sretan što je uz selekciju te da je bio raspoložen i na treningu.
 
-Mislim da je zadovoljan treningom i smatra da je na pravom mjestu i da tu treba biti - dodao je Mrkobrada.

VEZANE VIJESTI

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

UŽIVO

FURIOZNI ŽELJO: Sulejman Krpić udvostručio vodstvo!

MODRIČA

VELIKA GREŠKA TRAKE: Štilić pogodio za vodstvo Željezničara!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori