MOSTAR

Gradonačelnik Mostara uputio poruku navijačima Zrinjskog i Veleža

FINALE KUPA BIH

U povodu finalne utakmice Kupa BiH koja će se igrati u srijedu, 17. maja u Zenici na Bilinom polju između mostarskih klubova FK Velež i HŠK Zrinjski, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić pozvali su sve zaljubljenike u sport, navijače klubova, građane i zainteresiranu javnost da u duhu pozitivne sportske kulture navijanja i podrške pošalju lijepu sliku Mostara i svih građana.

“Ispratimo utakmicu Kupa u okruženju korektnog sportskog navijanja i odnosa i na taj način bodrimo klubove za koje navijamo. Grad Mostar i Gradsko vijeće šalju zajedničku poruku i opredijeljenost da sva sportska takmičenja, posebno ona koje se odigravaju između velikih sportskih rivala iz našeg grada, prođu u sigurnom sportskom navijanju i podršci”, napisali su Kordić i Marić u dopisu.

Iskazali su iskrene želje da se navijačka energija i euforija zadrži u pozitivnom sportskom rivalitetu i veličini ljubavi prema svojim klubovima, bez društvenih sukobljavanja i zaoštravanja odnosa između ljudi, nereda i loših poruka za Mostar.

“Mostar je posljednjih godina doživio veliku ekspanziju sportskih rezultata, posebno kada se radi o nogometu. Mostarski klubovi ostvaruju uspješne rezultate i u Mostaru se igra najbolji nogomet po kojem je naš grad čuven nadaleko. Pozitivnu i relaksiranu atmosferu trebamo zadržati i u društvenom okruženju u kojem ćemo uz sportsku i navijačku kulturu, energično, ali uz korektan odnos imati sigurno okruženje i pokazati kako se s ljubavlju navija za svoje klubove”, naglašeno je u dopisu.

Kordić i Marić mole sve građane, medije i navijače da svojim aktivnostima u narednim danima doprinesu pozitivnoj sportskoj atmosferi i predstave Mostar onako kako to ovaj grad i zaslužuje.

“Kao velikana sporta, koji bez obzira na specifičnosti i raznolikost, gradi i čuva dobre međusobne odnose i revitalizira dobar zajednički ugled. Učinimo da Mostar bude dio velike i dostojanstvene sportske kulture i pošaljimo lijepe poruke. Zajedno čuvajmo i volimo svoj grad, poklonimo mu samo lijepe sportske priče i uspjehe. Klubovima Veležu i Zrinjskom želimo sportsku sreću i uspjeh. Sretno svima. Sretno Mostar”, stoji u dopisu koji potpisuju gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori