DOBOJ

JAGODIĆ ZA BHFUDBAL: Konačni cilj je veoma blizu!

JAGODIĆ NAPRAVIO ODLIČAN POSAO U DOBOJU

Sloga Meridian jučer je ostvarila veliku gostujuću pobjedu na Tušnju protiv Tuzla Cityja (2:1). 

Posljednjih šest kola pod vodstvom iskusnog stratega Vlade Jagodića nalazi se u trećem mjestu. Njegov dolazak stabilizirao je ekipu i za sada sigurno plove ka opstanku.

U razgovoru za BHFudbal.ba Jagodić je analizirao jučerašnji meč:

"Mnogo bitna pobjeda za nas u ovom trenutku. Imali smo normalan mikrociklus od one prošle utakmice sa Leotarom i siguran sam da je to dalo mogućnost dautakmicu u Tuzli odigramo na visokom nivou."

"Pogotovo u drugom poluvremenu, kada su mi izmjene igrača napokon donijele ono što želim. A kada je tako onda nas teško ko može dobiti. Sve zasluge i ovaj put pripisujem igračima. Iako nismo mogli računati na Čolića i Pecu zbog viroze, Stevanovića zbog povrede noge i da ne nabrajam one momke već dugo van stroja (Stapić, Baranov, Livančić...) ostali momci su ponovo odigrali kompaktno, taktički zrelo i evo ponovo smo "vodu okrenuli na naš mlin"."

"Konačni cilj je veoma blizu i opuštanja nema dok i teoretski ne obezbijedimo opstanak. I još da napomenem da mi je veoma drago da se Luka Kulenović vratio na velika vrata. Iako još nije potpuno "fit" vratio se da pomogne i sebi i ekipi i svaka mu čast na tome. Mi nismo nikakvu "pompu" dizali oko njegovog povratka i on se je stavio na raspolaganje da pomogne kada ja procijenim da je potreban."

"Evo, sve mu se uveliko vraća jer je i klasan igrač i karakterna osoba. Mislim da ćemo pred sljedeću utakmicu protiv nepobjedivog Zrinjskog imati mnogo širi roster i veće mogućnosti izbora igrača, a time i možda konačno sebi napraviti završni čin ispunjenja klupskih ciljeva. Ne treba zaboraviti da smo mi u posljednjih 6 kola treća ekipa u ligi po broju osvojenih bodova. Ko je realan to bi trebao da cijeni" - detaljno je pojasnio Jagodić.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

ZRINJSKI U FINALU: Četvrti iz lige ide u Evropu!

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

IZJAVE TRENERA

Akrapović: Dosta nam se toga vratilo! Jagodić: Previsok je ovo rezultat!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori