INTERVJU

HUSREF MUSEMIĆ ISKREN: Smiju nam se svi u regionu!

TRENER IGMANA

U posljednjem kolo m:tel Prmijer lige BiH ponovo smo na bh. terenima gledali sudijske lakrdije, a jednu od njih sinoć je režirao Dražen Marić iz Bijeljine, iako ni njegovi asistenti Sreten Udovičić iz Prijedora i Radislav Kačavenda iz Bosanske Gradiške “nisu imali svoj dan” (Borac – Igman Konjic 1:0).

– Suvišno je više reći bilo šta, nakon svega – rekao je u razgovoru za “Hype” trener konjičkog Igmana Husref Musemić i dodao:

– Neko će to shvatiti onako, neko ovako, ali čovjek ne zna više šta bi mogao reći pametno. Kao čovjek, koji se mlad počeo baviti ovim poslom, i kao fudbaler i kao trener, uvijek sam nastojao biti sportista. To je na prvom mjestu. I želim da na tome i ostane. Više nije važno ni ko će o(p)stati, ni ko ispasti iz lige, jer postoje mnogo strašniji problemi kad se generalno posmatra Premijer liga BiH. Glavno pitanje je kuda nas ovo vodi? Evo ja sam već u nekim godinama i moje već, hajdemo reći, prolazi. Ali šta s novima, mladim igračima i trenerima? Šta njih čeka? Šta im se ostavlja u naslijeđe?

Jedan od naboljih bh. trenera konstatuje da je uvijek želio da bude na nivou.

– Gledao sam da moje ponašanje bude u domenu sportskog, koliko god je to moguće. Ali, nisam siguran da našoj mladosti imamo nešto dobro da im ostavimo u amanet – iskren je, kao i uvijek, Musemić

Postavlja se neizbježno pitanje, kuda sve ovo vodi?

– Ne znam, ali ono što znam je da nam se svi u regionu smiju. To znam, a ostalo, svaka druga priča postaje suvišna. Ne mogu da vjerujem da se 21. vijeku dešavajuovakve stvari. Pored sve te tehnologije koja prati ovu igru, interneta, tv snimaka i svega drugog…

Na pitanje da li bi bh. fudbalu pomogla sudijska VAR tehnologija, Musemić je odgovorio:

– Ne znam. Iskreno, ne znam šta nam može pomoći. Uostalom, ja sam trener, i moje je da radim svoj posao, da se bavi svojim timom i igračima. Ovo što se sad radi nam sigurno neće pomoći.

Uprkos sudijskim lakrdijama u Trebinju, Banjoj Luci… Igman je dolaskom Musemića ipak uspio da “preskoči” mjesta koja vode u niži rang takmičenja. Posljednja Sloboda ima 25 bodova, predzadnji Leotar 26, koliko ima i Igman. Tuzla City ima dva boda više od Konjičana, a Posušje je na plus četiri.

– Ma ni to više nije bitno? Šta i da se spasimo na kraju sezone, šta dalje? Ima tih igrača koji su mladi, koji treba da se afirmišu, da odu u veći klub, u bolju ligu. Kako će oni postići to? Njih mi je najviše žao. Pionira, kadeta, juniora – do njih dolazi sve ovo – naglasio je Musemić.

VEZANE VIJESTI

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

KOŠEVO

Sarajevo slavilo protiv Igmana u golijadi na Koševu!

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

SARAJEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo se spasilo u zadnjim minutama protiv Igmana!

MOSTAR

Igman u Mostaru primio pet 'komada'

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori