MOSTAR

Najstarija navijačka grupa u BiH Red Army slavi 42. rođendan!

VELIKI JUBILEJ

Na današnji dan, 1. aprila 1981. godine registrovana je prva i najstarija navijačka grupa u Bosni i Hercegovini Red Army iz Mostara.

Saopštenje FK Velež povodom velikog slavlja Red Armyja prenosimo u cijelosti:

Na današnji dan, 1. aprila 1981. godine registrovana je prva i najstarija navijačka grupa u Bosni i Hercegovini: Veležovi najvjerniji pratioci, Crveni Đavoli, pripadnici Veležove religije, sljedbenici Ideala, poštovaoci Tradicije, stameni i neustrašivi simpatizeri, zauvijek dvanaesti igrač, oni koji nikada nisu prestali da vole i čuvaju našeg stogodišnjeg Starca, oni koji su uz Njega i u dobru i u zlu, oni zbog kojih pjesma o Veležu nikad prestat’ neće – Red Army!

Uprava, rukovodstvo, administracija i članovi radne zajednice Fudbalskog kluba Velež Mostar upućuju najiskrenije čestitke Veležovim najvatrenijim navijačima povodom 42. rođendana navijačke grupe Red Army! 

Fudbal se igra zbog navijača, a klub kakav je Velež nosi ozbiljnu socijalnu misiju, ideju slobode i jednakosti, civilizacijsko opredjeljenje antifašizma, progresa, kozmopolitizma, tolerancije, bratstva i zajedništva. Kao i uvijek, vjerno uz svoj Klub, Crvena Armija je njegovala sve ove vrijednosti i u društvu zatrovanom ekstremizmom i isključivošću je jedna od rijetkih navijačkih grupa koja okuplja ljude svih nacionalnih, etničkih, religijskih i bilo kojih drugih identiteta. 

Jer, kako glasi jedan od tradicionalnih slogana: 
,,Sve nas ista ljubav spaja!” 

Koliku historijsku veličinu nosi Red Army, pokazuje i činjenica da su se sa stadiona Pod Bijelim Brijegom uvijek čuli povici: ,,Bratstvo i jedinstvo!“, što nije politička nego društvena i humanistička odrednica. Da smo svi zajedno ujedinjeni sa svim našim različitostima, jer su one naše bogatstvo. 

Nebrojeno puta su Veležovi igrači na krilima Crvene Armije stizali do pobjede, a atmosfera na stadionu Rođeni i prepoznatljivi HUK sa tribina je nešto čime se ne može svaki klub pohvaliti. 
Pored toga, ističu se i velika gostovanja Hajduku na splitskom Poljudu, Slobodi na Tušnju, Grbavica, Koševo, i one svima drage finalne utakmice Kupa Maršala Tita u Beogradu na stadionu JNA. U svim tim i brojnim drugim utakmicama, naši Rođeni su uvijek imali bezrezervnu podršku sa tribina.

Možeš promijeniti ženu ili muža, vjeru, državljanstvo ili naciju, ali ne i klub za koji navijaš.

Sretan ti rođendan, Armijo!

VEZANE VIJESTI

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

NEREDI NAVIJAČA

ZRINJSKI JE POD USLOVOM: Oduzimaju li im se bodovi?

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

NAVIJAČI ZRINJSKOG

GASE LI SE ULTRASI? U grupi postoje dvije 'struje'!?

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori