BRATISLAVA

Hadžibegić: Ako Džeko bude spreman jedan mora na tribine!

PRESS KONFERENCIJA U SLOVAČKOJ

Selektor Faruk Hadžibegić obratio se medijima u Bratislavi na press konferenciji pred sutrašnji meč kvalifikacija za EP protiv Slovačke.

Hadžibegić upozorava na euforiju:

"Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremiti utakmicu koja dolazi. Međutim, mi objektivno govorim, i ako sutra pobijedimo, mi nismo realizovali ono što svi želimo, a to je odlazak na Euro, jer nam je ostalo još osam mečeva. Mi Bosanci smo poznati po euforiji, treba ostati lucidan u vezi ove situacije, treba izbjeći eurofiju, naravno da bi voljeli pobijediti, ali to zavisi i od protivnika", - kazao je selektor Zmajeva te dodao: 

"Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat koji su napravili s Luksemburgom nije uopšte negativan, jer je riječ o ekipi koja je također favorit za drugo mjesto. Nas sutra očekuje izuzetno teška utakmica i bilo kakav rezultat da se desi, ništa nije riješeno i naravno da ćemo pokušati napraviti najbolji mogući rezultat za nas. Poštujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa, oni imaju ambicije, imaju sjajnog selektora i odlične igrače."

Hadžibegić je otkrio i stanje sa kapitenom Džekom:

"Ako Edin Džeko bude spreman, morat ću opet presjeći i nekoga poslati na tribine, ali neću trčati pa ću vidjeti šta će se desiti. Ako kapiten bude spreman, jedan igrač će morati na tribine."

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

fudbal Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori