REZIME

Nekolicina bh. igrača odlučila se za mlađe selekcije Austrije!

SAVEZ MORA UVESTI SKAUTING SLUŽBU

Proteklih dana mlađe selekcije Austrije (U-15, U-17, U-19) objavile su spiskove za prijateljske utakmice koje očekuju njihove reprezentacije.

Ono što nam upada u oči svakako jesu imena i prezimena dječaka koji su rođeni u Bosni i Hercegovini. Nekolicina njih je u prošlosti nosilo dres naših mlađih selekcija ali sada se odlučilo za Austriju.

Neophodno je da Nogometni savez Bosne i Hercegovine uvede skauting službu čiji će zadatak biti pronalaziti najbolje mlade talente i na vrijeme ih selektirati pod grbom naše države da nam se ne bi dešavalo da gubimo kvalitetne mlade igrače.

Također, mora se ozbiljnije pristupiti radu u svim omladinskim kategorijama kako bi što prije došli do željenih rezultata. Takav je i posljednji primjer Saida Hamulića koji nije pozvan unatoč tome što je iza sebe imao polusezonu iz snova u Poljskoj što je kod igrača izazvalo revolt kazavši da više neće biti na raspolaganju reprezentaciji BiH.

Igrači koji su zamijenili bh. dres:

Denis Dizdarević (18) je nastupao za U17 BiH, ali od juna prošle godine igra za Austriju. Odigrao je po tri susreta za U18 i U19 Austriju. Dizdarević igra u drugoj ligi Austrije za mladi tim bečke Austrije.

Nadir Ajanović (17) odigrao je jedan meč za U17 BiH, a sada je na spisku selektor U18 Austrije. Ajanović nastupa za juniorski tim austrijske Admire.

Bego Kujraković (16) je za U16 i U17 BiH odigrao 11 utakmica, a februaru ove godine je pozvan u U17 Austriju i debitovao je za ovu selekciju.

Ensar Musić (15) je nastupio u šest susreta za U15 BiH, a u februaru ove godine je promijenio reprezentaciju i debitovao za U16 Austriju. Musić igra za mlađe kategorije bečkog Rapida.

VEZANE VIJESTI

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

MOSTAR

Dubravko Orlović novi selektor juniorske reprezentacije BiH

TREBINJE

Kadetska reprezentacija BiH okupila se u Trebinju

TUZLA

Amir Spahić novi pomoćni trener U-19 reprezentacije BiH

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori