PECARA

Kapiten Ćavar produžio vjernost Širokobriježanima

BITAN POTPIS NA PECARI

Kapiten Marijan Ćavar, koji je prošle nedjelje u susjedskom ogledu s HŠK Posušje upisao 50. službeni nastup u dresu NK Široki Brijeg, stavio je potpis na novi ugovor s Plavo-bijelima.

Ćavar je produžio vjernost Širokom Brijegu do ljeta 2025. godine.

"Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor. Sve do sada je bilo korektno od strane kluba prema meni, kako u onim trenutcima kada nije išlo dobro, tako i sada kada je situacija mnogo bolja. Lako smo postigli dogovor o novom ugovoru. Nadam se kako će sljedeće razdoblje biti uspješno i za mene i za klub. Vjerujem kako ćemo se radovati novim pobjedama te ispuniti zajedničke ciljeve", kazao je Ćavar nakon potpisa ugovora.

Potpisu novoga ugovora prethodio je i kapitenov mali jubilej, odnosno 50. službeni nastup u dresu Širokog Brijega u utakmici na Mokrom Docu.

"Nisam znao da sam već došao do pedesetog nastupa u dresu Širokog Brijega i to je nekako brzo prošlo. Drago mi je zbog toga i zbog pobjede koju smo ostvarili u Posušju", istaknuo je kapetan i osvrnuo se što za njega znači nositi kapitensku traku Plavo-bijelih:

"Najprije želim reći kako u našoj momčadi ima još igrača koji zaslužuju nositi kapetansku vrpcu. Meni je čast što sam izabran za kapetana, ali prije svega gledam učinak momčadi. Za sada nam dobro ide i sretan sam zbog toga."

Nakon njega novinarima se obratio i direktor kluba Josip Bevanda koji je izrazio zadovoljstvo današnjim događajem na Pecari.

"Presretni smo što smo s našim kapetanom Marijanom Ćavarom potpisali novi ugovor. Klub će pokušati osigurati sve ono što struka na čelu s trenerom Ivicom Barbarićem bude tražila od nas. Nadam se kako će ovo kapetanu biti poticaj u predvođenju momčadi, ali i poticaj za nove igrače da i oni učine isto. Sve snage sada trebamo usmijeriti k tome da izborimo plasman u Europu", poručio je Bevanda. 

U nastavak borbe za Europu kapiten i njegovi suigrači ulaze nedjeljnom utakmicom 23. kola m:tel Premijer lige BiH kada na Pecaru stiže FK Tuzla City.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

ČITLUK

NOVI KIKS U GOSTIMA: Željezničar poražen od Širokog Brijega!

KOŠEVO

ŠOK NA KOŠEVU: Široki Brijeg ponizio Sarajevo!

UGLJEVIK

Zvijezda 09 savladala Široki Brijeg i produžila agoniju tima sa Pecare

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori