FUTSAL

Futsal selekcija BiH poražena od Armenije rezultatom 3:2!

FUTSAL REPREZENTATIVCI PORAŽENI U ARMENIJI

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije rezultatom 3:2 u svom trećem susretu grupe 3 glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vladimir Sanosyan u 9' i 17' postiže golove za domaći tim, a kapiten bh. reprezentacije Srđan Ivanković samo 20 sekundi nakon drugog gola Armenije pogađa mrežu i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prvo Artur Melkonyan u 27' postiže treći gol za Armence, dok Bilal Jelić u 31' postavlja konačan rezultat utakmice. Iako su statistički parametri bili na strani izabranika Ive Kreze koji su imali 40 šuteva, u odnosu na protivnika koji je imao 17, bh. tim je ipak poražen u ovom meču.

Armenija je kvalifikacije završila na prvom mjestu sa maksimalnih 12 bodova i plasirala se u elitnu rundu, dok našim reprezentativcima koji su bez bodova ostaje utakmica sa Češkom za drugo mjesto u grupi. Naš naredni protivnik ima tri boda i u prvom meču odigranom u Brnu pobijedio je bh. selekciju sa 4:2.

Četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz glavne kvalifikacione runde ostvariće plasman u elitni krug, dok će preostalih 8 ekipa kroz baraž razigravati za još četiri mjesta u narednoj fazi kvalifikacija.

Susret Bosna i Hercegovina-Češka na programu je 8. marta u 18:00 sati u Istočnom Sarajevu.

Armenija-Bosna i Hercegovina 3:2 (2:1)

Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex, Jerevan.

Sudije: Aleš Močnik Perič, Dejan Veselič, Jernej Petek (Slovenija),

Golovi: 1:0 Sanosyan (8:44), 2:0 Sanosyan (16:08), 2:1 Ivanković (16:28), 3:1 Melkonyan (26:19), 3:2 Jelić (30:43).

Žuti kartoni: Čorhodžić, Gašpar (BiH)

Armenija: Albert Agadzhanov, Vladimir Sanosyan, Artur Melkonyan, Vitinho, Rodriguinho, Luan Muller, Nikita Khromykh, Denis Nevedrov, Sargis Margaryan, Garegin Mashumyan, Arseni Petrosyan, Lucas Rozenski, Rafik Melikyan, Gevorg Mnatsakanyan. Selektor: Ruben Nazaretyan.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Josip Sesar, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Josip Bošković, Senad Poračanin, Marin Sesar, Blago Gašpar, Samir Gosto, Bilal Jelić, Amir Baručija, Amer Džindić, Admir Čorhodžić, Almedin Bundavica. Selektor: Ivo Krezo.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori