NJEMAČKA

Predstavnici NS/FS BiH UEFA-inom Medicinskom simpoziju

(FOTO: NSBiH)

UEFA je u saradnji sa Evropskim vijećem za reanimaciju organizovala Medicinski simpozijum, koji je od 31. januara do 2. februara održan u sjedištu Fudbalskog saveza Njemačke u Frankfurtu.

Važnost medicine u fudbalu“ je bio slogan ovog simpozijuma na kojem su NS/FS BiH predstavljali doktori u „A“ reprezentaciji Reuf Karabeg i Adnan Hadžimuratović, te predsjednik Komiteta za sportsku medicinu Adnan Šatrović.

To je bio prvi ovakav skup nakon pandemije virusa Korona, na kojem su sumirana iskustva iz prethodnog perioda, te je analiziran događaj sa reprezentativcem Danske Kristijanom Eriksenom na Evropskom prvenstvu 2020., s ciljem podizanja svijesti o opasnosti od iznenadnog srčanog udara i spremnosti za reakciju u datom trenutku.

Na simpozijumu je učestvovalo preko 350 doktora, među kojim su između ostalih bili predstavnici svih članica UEFA. UEFA Medicinski simpozijum se održava svake četiri godine, a prethodni je bio u Atini.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Zeljković: Ovaj poraz ćemo pamtiti kao jedan od najbolnijih

GRBAVICA

Poruka predsjednika Vice Zeljkovića

SARAJEVO

NSBIH čestitao Dan nezavisnosti BiH

SARAJEVO

Zeljković: Razmišljamo o skraćivanju WWin lige BiH

RS

Zeljković oslobodio niželigaše iz Rs plaćanja kotizacije

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori