KONJIC

Željezničar brojao do devet protiv Sutjeske u Konjicu!

PRIPREME U HERCEGOVINI

Željezničar je u okviru druge pripremne utakmice u Konjicu savladao ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 9:0.

Željezničar je sjajno otvorio meč, gdje su već od drugog minuta poveli sa 1:0. Na asistenciju Galića, pogodio je Križevac kojem je to ujedno i prvijenac u dresu Plavih.

Plavi su kontrolisali meč, a novi pogodak je stigao u 33. minuti preko Amoaha koji je sjajno iskoristio grešku odbrane Sutjeske i tako povećao vodstvo na 2:0.

Dvije minute nakon drugog gola, svoj prvijenac u dresu Željezničara je upisao i Drljo, nakon asistencije Jašarevića. Željezničar je na pauzu otišao sa tri gola prednosti.

Drugo poluvrijeme nije ništa promijenilo, Željezničar je u 47. minuti odigrao sjajan napad, a na pravom mjestu se našao Drljo koji drugi put pogađa na ovoj utakmici za 4:0.

Dvije minute nakon što je ušao na teren, Beganović se u gužvi najbolje snašao i pogodio u 57. minuti za 5:0. Prva šansa za ekipu Sutjeske se desila u 71. minuti, nakon udarca glavom lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

U 77. minuti Željezničar dolazi do šestog pogotka, Pirić je ubacio loptu, a jedan igrač Sutjeske je šalje u svoju mrežu.

Plavi nisu se tu zaustavili. U 81. minuti Beganović postiže svoj drugi pogodak, sjajnim šutem sa 18 metara za 7:0, a u 84.minuti, Santos je sam izašao pred golmana i pogodio za 8:0.

Haračić se također upisao u listu strijelaca u 86. minuti za 9:0 i tako postavio konačan rezultat. Željezničar se vraća u Sarajevo nakon ove utakmice, a prvog februara putuje u Međugorje.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori