KONJIC

Željezničar brojao do devet protiv Sutjeske u Konjicu!

PRIPREME U HERCEGOVINI

Željezničar je u okviru druge pripremne utakmice u Konjicu savladao ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 9:0.

Željezničar je sjajno otvorio meč, gdje su već od drugog minuta poveli sa 1:0. Na asistenciju Galića, pogodio je Križevac kojem je to ujedno i prvijenac u dresu Plavih.

Plavi su kontrolisali meč, a novi pogodak je stigao u 33. minuti preko Amoaha koji je sjajno iskoristio grešku odbrane Sutjeske i tako povećao vodstvo na 2:0.

Dvije minute nakon drugog gola, svoj prvijenac u dresu Željezničara je upisao i Drljo, nakon asistencije Jašarevića. Željezničar je na pauzu otišao sa tri gola prednosti.

Drugo poluvrijeme nije ništa promijenilo, Željezničar je u 47. minuti odigrao sjajan napad, a na pravom mjestu se našao Drljo koji drugi put pogađa na ovoj utakmici za 4:0.

Dvije minute nakon što je ušao na teren, Beganović se u gužvi najbolje snašao i pogodio u 57. minuti za 5:0. Prva šansa za ekipu Sutjeske se desila u 71. minuti, nakon udarca glavom lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

U 77. minuti Željezničar dolazi do šestog pogotka, Pirić je ubacio loptu, a jedan igrač Sutjeske je šalje u svoju mrežu.

Plavi nisu se tu zaustavili. U 81. minuti Beganović postiže svoj drugi pogodak, sjajnim šutem sa 18 metara za 7:0, a u 84.minuti, Santos je sam izašao pred golmana i pogodio za 8:0.

Haračić se također upisao u listu strijelaca u 86. minuti za 9:0 i tako postavio konačan rezultat. Željezničar se vraća u Sarajevo nakon ove utakmice, a prvog februara putuje u Međugorje.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

PRESS

Bruno Akrapović pred Zrinjski: Imali smo mnogo razgovora

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori