SUPERKUP

Barcelona savladala Real Madrid i osvojila Superkup Španije!

VELIKA POBJEDA BARCELONE

Barcelona je u finalu španskog Superkupa odigranom na Stadionu kralja Fahda u Riyadhu pred 60 hiljada gledatelja potpuno nadigrala i razbila Real Madrid rezultatom 3:1.

Xavi je osvojio prvi trofej na klupi svog kluba, a heroji utakmice bili su prekaljeni 34-godišnji napadač Robert Lewandowski te Barcini mladići, 20-godišnji Pedri i dvije godine mlađi Gavi.

Xavijeva ekipa od početka je potpuno gospodarila terenom i bila značajno opasnija od Ancelottijeve. Barce je prijetila iz prekida i iz igre. Lewandowski je najprije glavom leđima okrenut golu pucao tik iznad prečke, a potom je njegov udarac iz samog kuta gola izvadio Thibaut Courtois, koji je na današnjoj utakmici spasio Real potpunog potopa.

Real je prvu priliku složio u 18. minuti, kada je Ferland Mendy lijepo ubacio za Karima Benzemu, ali dobitnik Zlatne lopte glavom je pucao pored gola. Barcelona je u zasluženo vodstvo došla preko Gavija, kojeg je Xavi postavio na lijevo krilo u 33. minuti.

Ousmane Dembele je s desnog krila dao za Lewandowskog, koji je iz okreta proigrao Gavija na lijevoj strani, a ovaj je utrčao pred Courtoisa i matirao ga. Prije odlaska na odmor isti tandem povisio je vodstvo.

U 45. minuti Frenkie De Jong je povukao loptu naprijed i proigrao Gavija na lijevom krilu, a on i Lewandowski napadali su usamljenog Rudigera. Gavi je nesebično poslužio Poljaka u sredini, a on je pospremio loptu u prazan gol.

Već nekoliko minuta nakon početka drugog dijela Courtois je ponovno spašavao Real obranom velike prilike Dembeleu. Ancelotti je pokušao oporaviti ekipu uvevši Rodryga umjesto Eduarda Camavinge i Danija Ceballosa umjesto Luke Modrića, ali nova lica nisu donijela napredak.

Barca je nastavila dominirati i u 69. minuti okrunila sjajnu večer. Nakon presijecanja jedne lopte na sredini terena, Barcelonini igrači su jurnuli naprijed, Lewandowski je dao lijevo za Gavija, a ovaj je ubacio u sredinu Pedriju, koji je pospremio loptu u gol.

Do kraja utakmice Real je uspio priprijetiti par puta, a Marc-Andre ter Stegen bio je siguran sve do posljednje minute sudijske nadoknade, kada je Karim Benzema postigao počasni gol za Kraljevski klub.

VEZANE VIJESTI

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori