MOSTAR

VRAĆAJU SE ROĐENI: Mostarski Crveni obavili prozivku!

PRATILA IH JAKA KIŠA

Danas tačno u 15:00 sati, kao što je i planirano, na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni” trener Nedim Jusufbegović, zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je fudbaler Veleža, te je održana prozivka, nakon koje je u odličnoj atmosferi, iako praćenoj jakom mostarskom kišom, uslijedio i prvi trening našeg tima u 2023. godini, saopšteno je iz kluba. 

Prvom okupljanju Rođenih u 2023. godini prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Adnan FrenjoAmira TrbonjaNedim BadžakAnel Demić kao i predsjednik UO Fudbalskog kluba Velež gospodin Senad Kevelj, te direktor našeg Kluba Sanjin Alagić, koji su iskoristili ovu priliku da prvotimcima na čelu sa stručnim stabom požele najljepše želje u Novoj godini, novajlijama dobrodošlicu, te još jednom svima iskažu bezrezervnu podršku u daljnjem radu, predstojećim pripremama kao i nastavku takmičenja.

Osim standardnih prvotimaca na prvom ovogodišnjem treningu bili su prisutni i novajlije Ante HrkaćMitar ĆukovićFaris Kadrić i Saša Domić, kao i mladi perspektivni fudbaleri omladinske škole našeg Kluba Đanis GostoHaris JogunovićEdis Nanić i Amar Milak, te povratnici sa posudbe Ajdin Drina i Faris Ribić.

Prozivci je predhodila konferencija za medije na stadionu “Rođeni” na kojoj su se prisutnim medijima obratili direktor Veleža Sanjin Alagić, Šef struke Nedim Jusufbegović te novajlija Mitar Ćuković.

U svom izlaganju, između ostalog, govoreći i o značaju skorog povratka mostarskih Crvenih na naš stadion trener Jusufbegović je rekao sljedeće:

,,Ne trebam uopšte ni da govorim šta nam ovaj stadion znači i šta nam naši navijači znače. Jako puno! Ja mislim da je temelj svih uspjeha koje je Velež u proteklom periodu ostvario upravo bila nevjerovatna energija koja je dolazila sa ovih ovdje tribina.

Vjerujte to je naša velika snaga, ali prije svega moramo i mi na terenu nešto da uradimo i ponudimo. Mi moramo da radimo, da napredujemo u svakom segmentu igre, a onda uz podršku naše Uprave, ali i jedno veliko zajedništvo svih nas, rezultat sigurno neće izostati.”

Rođeni će u početnom dijelu priprema boraviti u Mostaru i u tom periodu planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica protiv FK Blagaj, NK Neretvanac iz Opuzena te konjičkog Igmana nakon čega će se uputiti u Antaliju(Turska) koja će od 29. januara do 10. februara predstavljati, sada već standardnu, bazu Rođenih za finalno uigravanje linija tima i brušenje forme za nastavak proljetnog dio šampionata.

Pored napornih svakodnevnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, pa su tako već ugovoreni susreti protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTAR

Nova pjesma Red Armyja: Zastave progutala je noć, kako ćemo vas zvati?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori