KOŠEVO

NAJVILI BOJKOT: Horde zla otkrile šta neće dopustiti!

NAVIJAČKA SKUPINA FK SARAJEVO

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla oglasilo se danas saopštenjem u kojem je potvrđena odluka o bojkotu utakmica bordo tima.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Ovim putem obavještavamo javnost da je na sinoć održanom sastanku u organizaciji Udruženja navijača FK Sarajevo i navijačke grupe Horde zla, a na koji su bili pozvani svi navijači bordo kluba bez obzira koju tribinu pohode da izraze svoje stavove i viđenje aktuelnog problema, iznesen plan i način djelovanja u slučaju eventualnog bojkota.

Bojkot će biti na snazi od početka proljetne polusezone ukoliko Emir Hadžić, Mirza Varešanović i Ajla Alimanović ne podnesu ostavke na pozicije na kojima se trenutno nalaze. Razlozi zahtjevanja njihovog odlaska su više puta navedeni i svima je jasno da pomenute persone imaju „maćehinski“ odnos kako prema klubu, tako i prema navijačima od kojih očekuju bezrezervnu podršku uprkos svojim javnim, kako ranijim, tako i današnjim nastupima.

Ukoliko ne dođe do podnošenja ostavki od strane navedene trojke, pozvat ćemo sve navijače bordo kluba na bojkot domaćih utakmica, članstva u klubu, te kupovine u fan shopu.

ONOG TRENUTKA KADA POMENUTE NEPOŽELJNE PERSONE NAPUSTE KLUB, NAVIJAČI ĆE POZVATI NA MASOVNO UČLANJENJE I PODRŠKU KLUBU PUTEM SVOJIH KAMPANJA, A KOJE SU SE NEBROJENO PUTA POKAZALA JAČIM OD KLUPSKIH!

Svjesni činjenice da nijedna individua ne predstavlja klub, odnosno da navijači dolaze na utakmice i vole klub zbog samog kluba, a ne nekog ko je u upravi, na klupi ili terenu, primorani smo na eventualni bojkot obzirom da smo u očima ovih ljudi mi ništa drugo nego potrošači od kojih se očekuje da nemaju lični stav, pravo na izražavanje emocije i negodovanja u slučaju postupaka koji ruše identitet i renome voljenog nam kluba, a što su pomenuti činili u prošlosti i konitinuirano i dalje čine.

Još jednom naglašavamo, ovo nije bojkot kluba, ovo nije bojkot investitora, ovo je bojkot isključivo s ciljem odstranjivanja osoba koje svojim postupcima i sitnim privatno-poslovnim interesima ruše identitet i renome Fudbalskog kluba Sarajevo. Navijači nikada nisu i nikada neće nametati ko treba biti u upravi, na klupi ili terenu, ali ono što nećemo dozvoliti je da se imenovanjem osoba koje su višestruko pokazale nepoštovanje prema navijačima u minulom periodu pljuje u lice onima koji iz vikenda u vikend daju posljednju marku kako bi pratili i bodrili klub gdje god da igra.

SARAJEVO – TO SMO MI!

NAVIJAČI KLUBA IZ TITOVE 38b”.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori