BUŽIM

Predstavljamo uspješni Futsal klub Bužim koji slavi prvi rođendan!

USKORO PRVI ROĐENDAN FUTSAL KLUBA BUŽIM

Jedna lijepa futsal priča koja se počela pisati 12. januara 2022. godine, kada je i osnovan Futsal klub „Bužim“ ostvaruje se sigurno i polako, svakim danom, svakim potezom nastoji se napraviti bolje, više, a svakako bit cijele priče je razveseliti one najmlađe zaljubljenike u ovaj sport.

U razgovoru za BHFudbal.ba predsjednik, a ujedno i igrač kluba Arnel Baltić otkrio nam je sve detalje vazane za ovaj mladi ali uspješni futsal kolektiv.

"Svjedoci smo da je popularizacija futsala u našoj zemlji u posljednih nekoliko godina doživjela veliku ekspanziju, na osnovu toga, krenuli smo sa idejom u osnivanju jednog takvog kluba i u našem Bužimu, jer Bužim posjeduju veliki broj talenata malog fudbala i jedan od razloga što smo i osnovani je da okupimo sve haklere malog fudbala sa području općine Bužim na jednom mjestu kako bi pokazali svoj talenat kojeg zasigurno posjeduju." - kazao je Baltić te nastavio:

"Ono što nas posebno veseli što u sklopu kluba imamo akademiju za najmlađe u kojoj trenutno trenira čak 43 djece, a gdje nam se svaki dan i pridružuju novi članovi koji žele da budu dio naše porodice. Jedan od naših ciljeva je taj da nam se djeca koja se priključe kroz naš klub postanu dobri ljudi sa navikom zdravoga života i sa stečenim prijateljstvima, a onda će svakako doći i sportski uspjeh koji zasigurno neće izostati. U sklopu akademije radimo na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, te pored svih sportski mogućnosti želimo pružiti djeci kvalitetniji način odrastanja, te ih na taj način maknuti sa ulice, telefona, video igrica i svega drugog što bi bilo štetno po odrastanje naše djece." - rekao je predsjednik prometnog kluba.

Potom se osvrnuo na seniorske planove:

"Što se tiče seniorskog pogona trenutno imamo 21 igrača registrirana. Želim istaći da je cilj Futsal kluba „Bužim“ koji smo sebi zacrtali u 2022. godini je taj da pored osnivanja akademije za najmlađe i u seniorskom pogonu napredujemo i na taj način postanemo član I futsal lige Federacije. Željeli smo da našu općinu Bužim, Unsko-sanski kanton predstavimo u najboljem svijetlu, što svaki dan u tome i uspijevamo." - kazao je Baltić.

Priču smo nastavili o publici, turnirima u svim popratnim stvarima.

"Također, željeli smo da naša Sportska dvorana u Bužimu bude ispunjena do posljednjeg mjesta, da svoje mjesto u dvorani zauzmu roditelji naše djece, kao i svi drugi ljubitelji futsal igre te navijači i prijatelji našeg kluba, što smo u tome zasigurno i uspjeli i na taj način svoj cilj ostvarili. Obzirom da je našem klubu ovo debitantska sezona u I futsal ligi Federacije, te mnogima u našem klubu nova iskustva, ali volja, želja, hrabrost, borbenost, motivacija a i znanje su tu i vjerujemo da ćemo u narednoj sezoni uz određena pojačanja i pomoći naših sponzora, navijača i prijatelja kluba biti konkuretna ekipa za samih vrh tabele, jer želimo da se kroz pozitivne priče čuje za ponosni i viteški grad Bužim." - kaže Baltić.

Mersudin Nanić i Arnel Baltić

USPJEŠNO ZAVRŠEN NOVOGODIŠNJI TURNIR

"Da se naš rad, trud i zalaganje iz dana u dan vidi i prepozna svjedoci ste da se u Bužimu uspješno odigrao četvrti po redu Novogodišnji malonogometni turnir koji prerasta već u tradicionalni i upravo Futsal klub "Bužim" pripala je čast da bude organizator ovog spektakla u našem gradu. Naravno pod pokroviteljstvom općine Bužim i općinskog načelnika Mersudina Nanića koji nam je dodjelio ulogu organizatora i pružio nesebičnu podršku u samoj organizaciji. Želim kazati da je na ovogodišnjem malonogometnom turniru učestvovalo u tri kategorije čak 53 ekipe sa područja cijelog Unsko-sankog kantona i drugih gradova BiH, što još jednom pokazuje da hakleri malognogometa vole doći i igrati pred ovom publikom koja zna cijeniti i nagraditi svaki dobar potez. Pored malonogometnog turnira Izet Nanić koji se igra tokom Slobodarskih dana ovo je ubjeđeni smo drugi najveći malonogometni turnir na Unsko sanskom kantonu po broju prijavljenih ekipa, posjećenosti publike i svakako same organizacije." - detaljno pojašnjava Baltić i za kraj govori:

"Na kraju preostaje mi samo da se zahvalim u ime Futsal kluba „Bužim“ Vašoj sportskoj redakciji što ste prepoznali rad samo osnovanog sportskog kolektiva." - kazao je predsjednik kluba Arnel Baltić.

VEZANE VIJESTI

BUŽIM

Završen 27. Malonogometni turnir 'Izet Nanić' u Bužimu!

BUŽIM

U Bužimu održan Memorijalni turnir veterana u velikom fudbalu!

BUŽIM

U Bužimu otvoren malonogometni memorijalni turnir 'Izet Nanić'

BUŽIM

U Bužimu se 'šminka' stadion za najbolji futsal turnir u BiH!

BUŽIM

Za malonogometni turnir 'Izet Nanić' nagradni fond 8.000 KM

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori