PARIZ

Safet Sušić otkrio da li preuzima reprezentaciju BiH!

BIVŠI SELEKTOR BiH

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić govorio je ekskluzivno za N1 o aktuelnim temama i izboru novog selektora Zmajeva.

Sušić ističe da ne želi biti jedna od opcija, te ako savez želi ponovo njega na klupi, onda Pape ima određene uslove i samo se može pregovarati sa njim, ukoliko je jedini izbor za selektora u ovom trenutku.

Više od 7 hiljada glasalo je u anketi portala N1 BiH o izboru novog trenera BiH. Safet Sušić je u konkurenciji sa Vladimirom Petkovićem, Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem, dobio čak 48% simpatija bh. navijača.

“Prvo hvala Vam na povjerenju. Možda su ljudi i malo nostalgični. I oni koji su bili protiv mene, sada su možda za mene. Jer, ipak jedino sa mnom reprezentacija je otišla na jedno veliko svjetsko takmičenje. Vrijeme brzo prolazi.  Ako ne budem sada selektor, možda povedem selekciju u narednim kvalfikacijama za SP” rekao je Sušić i dodao:

“Neko da bi bio kandidat mora da podnese na neki način kandidaturu i mora da ima kontakt. Ja nikakv kontakt sa njima nemam i ne treba mene smatrati kandidatom. Kada bi bio kandidati, bio bi pod nekim određenim uslovima. Ni u jednom trenutku ne bi htio biti u konkrenciji s nekim. Između ostalog. Ne smatram da sam jedan od kandidata za selektora” kazao je Sušić na početku razgovora za N1.

Imate li želju da ponovo vodite Zmajeve? Odnosno da postanete prvi selektor koji će odvesti BiH na EURO, nakon plasmana na Mundijal?

“Ne bih ja želio sada o tome da govorim. Možda su već i izabrali. Ne bih zaista se nudio. Trenutno sam slobodan. Niko iz saveza me nije zvao da me pita, da li me to interesuje. Ne bih zaista želio na tu temu da razgovaram” izričit je bio legendarni Pape.

Kako ocjenjujete dosadašnji rad Ivayla Peteva?

“Istina u Ligi nacija je imao dobre rezultate. Ali pred njega se postavio cilj, kao i pred svakog selektora, da odvede BiH na Svjetsko prvenstvo. Nije uspio da ostvari cilj. Zašto savez nije želio da s njim produži ugovor nakon dobre Lige nacije, to je već njihova stvar”.

Mnogo je spekulacija za novog selektora. Pominju se vaši prijatelji Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, čak i Vladimir Petković, a Vahid Halilhodžić jasno je dao do znanja da moraju postojati mnogo bolji uslovi da preuzme klupu Zmajeva?

“Zbog toga kažen, ne bi htio da budem u konkurenciji. To su momci sa kojima sam u dobrim odnosima. Ni u kojem slučaju ne bih htio na takav način da budem kandidat” zaključio je bivši selektor BiH.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori