QATAR 2022

Francuska izbacila Englesku i plasirala se u polufinale SP!

ZAKAZALI DUEL SA MAROKOM

Branitelj naslova svjetskog prvaka reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale SP-a u Karatu zahvaljujući 2:1 pobjedi nad Engleskom u posljednjem četvrtfinalnom ogledu.

Francuska je povela u 17. minuti preko Aureliena Tchouamenija, koji je snažnim i preciznim šutom s dvadesetak metara iznenadio vratara Engleske Jordana Pickforda.

Nakon vodećeg pogotka francuski nogometaši prepustili su inicijativu Englezima, koji su do poluvremena stvorili nekoliko opasnih situacija pred Hugom Llorisom.

U dva navrata šutirao je Harry Kane, jednom u situaciji jedan na jedan, a jednom izvan kaznenog prostora, ali je u oba navrata Lloris bio uspješniji.

Engleska se vratila u 54. minuti, i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kane. Prethodno je Tchouameni u kaznenom prostoru srušio Bukaya Saku.

U tom razdoblju igre Engleska je izgledala bolje, ali Francuzi su ponovno došli do prednosti u 77. minuti preko Oliviera Girouda, koji je ubačaj Antoinea Grizmanna s lijeve strane glavom pospremio u mrežu s pet metara.

Englezi su imali priliku izjednačiti šest minuta kasnije, ponovno iz jedanaesterca. Theo Hernandez je Masona Mounta gurnuo ramenom, a nakon intervencije VAR sobe i pregleda video snimke sudac je pokazao na bijelu točku. Kane je i ovaj put bio izvođač, ali ovoga puta poslao je loptu visoko iznad gola.

Englezi su svoju sljedeću priliku za izjednačenje i produžetak čekali do 101. minute kada je Marcus Rashford slobodan udarac na dvadesetak metara od Llorisovog gola poslao malo iznad grede.

Utakmica je tako završila pobjedom Francuske 2:1, pa ćemo u susretima poluzavršnice u utorak od 20 sati gledati sudar Argentine i Hrvatske, a dan kasnije sastat će se Maroko i Francuska.

VEZANE VIJESTI

FRANCUSKA

Kontroverzna odluka Francuza: Igračima zabranjena pauza za iftar

ENGLESKA

KAKAV OKRŠAJ: Zmajeve dočekuje evropski velikan!

FRANCUSKA

LOVREN O FRANCUSKOJ: Ovdje život nije normalan!

FRANCUSKA

HOROR U FRANCUSKOJ: Trener Lyona zadobio teške povrede!

FRANCUSKA

Sedam utakmica kazne zbog poruke za Palestinu!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori