LONDON

Hrvatski reprezentativac postaje najskuplji stoper u historiji!

ROĐENI ZAGREPČANIN

Po nekima, trebalo se to dogoditi još prošlog ljeta, ali transfer Joška Gvardiola ipak će pričekati barem do sljedećeg. 

A onda bi to moglo biti ono o čemu se već dugo i naveliko piše. Najviše plaćenog novca za jednog stopera u historiji nogometa. Mladić iz Zagreba, a 20 mu je godina tek, mogao bi ući u historiju. Već sada.

Talijanski novinar Alfredo Pedulla slovi kao čovjek koji zna što radi kad su objave oko transfera u pitanju. To je čovjek koji je uostalom i rekao da ljetos od posla s Chelseajem neće biti ništa. Gvardiol je ubrzo nakon toga stavio potpis na ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine. Ali, uz opasku da će se pregovori nastaviti i da je želja Chelseaja samo Gvardiol. To su potvrdili i engleski novinari, nazivajući ga pritom "metom broj 1" u redovima londonskog velikana.

Pedulla danas piše kako se kontakti kluba s Gvardiolovim agentima ne stišavaju ni za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, na kojem je mladi stoper pokazao svoju kvalitetu. Chelsea čini sve što je moguće kako bi ga doveo već na ljeto, a novi sastanak mogao bi se dogoditi odmah nakon Mundijala.

- Graham Potter je izabrao. On misli da je Gvardiol idealan za obranu s trojicom u liniji. Lani je Leipzig odbio 80 miliona pa će sada trebati i veća ponuda. Gvardiol je sada spreman za veliki korak. Istina, javili su se i PSG i Tottenham koji ne misle odustati, ali Chelsea (koji je već potpisao Nkunkua) želi s Gvardiolom dovršiti taj paket-transfer - napisao je Pedulla.

VEZANE VIJESTI

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Bomba' iz Pariza: Mbappe odlazi u Real Madrid!

BH. REPREZENTATIVAC

TRANSFER BOMBA: Amara Dedića u svoje redove dovodi Chelsea?

SLUŽBENO SAOPŠTENJE

SAGI DOLAZI KRAJ: Oglasio se Real u vezi Mbappea!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori