QATAR 2022

KOMŠIJE NEMOĆNE: Brazil rutinski pobijedio Srbiju!

PORAZ SRBIJE U PRVOJ UTAKMICI

Fudbalska reprezentacija Brazila očekivano je savladala Srbiju rezultatom 2:0 (0:0) u prvom kolu grupe “G“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Brazilci su od samog početka krenuli ofanzivno ka golu Srbijanaca te dali do znanja rivalu da žele tri boda u ogledu na stadionu Lusail u Dohi. Istina u prvom poluvremenu Brazil nije krunisao dominaciju, a gol Vanje Milinković - Savića ozbiljno su ugrozili samo jednom. Međutim, Raphina je u 35. minuti iz odlične situacije sa desetak metara šutirao pravo u srbijanskog golmana.

U drugom poluvremenu Brazil je krenuo još odlučnije po gol, što mu se isplatilo u 63. minuti, kada je nakon udarca Vinicusa Juniora na odbijenu loptu naletio Richarlison i poslao je u mrežu. Prethodno je u 60. minuti Alex Sandro sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je pogodio stativu. 

Na drugi gol Brazilaca nije se dugo čekalo. U 73. minuti Vinicius Junior je ubacio u kazneni prostor, a Richarlison fenomenalno iz voleja pogađa za 2:0. Desetak minuta kasnije moglo je biti 3:0, ali je lopta nakon prelijepog udarca Casemira sa dvadesetak metara pogodila prečku. Do kraja su pokušavali Fred i Rodrygo, ali nisu uspjeli još jednom savladati Milinković - Savića. 

Ranije danas u prvom kolu grupe “G“ Švajcarska je rezultatom 1:0 savladala Kamerun.

VEZANE VIJESTI

VJERA

Igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

REGIJA

Srbija ukinula ljiljane i orla s nogometnog dresa, vraća se grb sa 4S

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Rusija potvrdila utakmicu sa selekcijom Srbije, poznat i datum!

SRBIJA

Skandal u Srbiji: Dokazano da je namještena utakmica

BRAZIL

Preminuo legendarni Brazilac osvajač četiri Svjetska prvenstva!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori