GABELA

LJEPOTICA KOLA: Velež i Široki Brijeg odigrali meč sa osam golova!

DERBI MEČ U GABELI

U okviru 18. kola Premijer lige BiH Velež i Široki Brijeg remizirali su u Gabeli sa rezultatom 4:4.

Ovčina se izborio za loptu, dodao do Haskića, ovaj ju je proslijedio do Dejanovića, koji pogađa za 1:0.

Ono što nije uspio u 11, jeste u 26. minutu. Ikić je iskoristio centaršut Hasanovića, odlično ispratio akciju i zatresao mrežu Josipovića. Ni tu nije bio kraj mukama Šikrokobriježana. Mašić je u 39. minutu skrivio jedanaesterac nad Anđušićem, a siguran sa "bijele tačke" bio je Haskić. Zanimljivo, i Haskić je na startu meča pogodio okvir gola, a onda stigao do pogotka, baš kao i Ikić ranije u prvom poluvremenu.

A onda prava drama u drugom dijelu meča.

Nakon samo tridesetak sekundi, dosuđen je penal i za goste. Samo što je ušao u igru, Vukoja je smanjio zaostatak svog tima na 3:1. Ipak, kratko je trajalo slavlje Širokobriježana, s obzirom da je Anđušić postigao fenomenalan pogodak, glavom sa 11 metara, nakon ubacivanja Blagojevića iz kornera i ponovo su "rođeni" stekli tri gola prednosti.

Nova najstroža kazna viđena je u 62. minutu. Nije sudija Mulahasanović bio siguran da li je prekršaj Ikića bio u ili van šesnaesterca, ali je na asistenciju pomoćnika odlučio da pokaže na "kreč". Ponovo je odgovornost preuzeo Vukoja i pogodio.

Samo dva minuta kasnije, nova promjena na semaforu. Ćavar je krunisao sjajnu akciju gostiju za 4:3, da bi već u narednom napadu viđen još jedan pogodak, ovaj put u mreži Širokog Brijega, ali je poništen. Anđušić je šutirao, izgledalo je da će lopta završiti iza leđa Josipovića peti put danas, ali je Ovčina dodirnuo loptu, pritom je bio u ofsajdu, pa od gola Veleža nije bilo ništa.

Fenomenalnu partiju Vukoja je okončao trećim golom. Kompletirao je het-trik u 86. minutu, te svom timu donio veliki bod u sasvim sigurno najboljoj utakmici ove sezone u bh. prvenstvu.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Velež će imati jedan od najljepših stadiona, pogledajte prizore!

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori