U17 SELEKCIJA BIH

Kadetska reprezentacija BiH plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija!

KOLO PRIJE KRAJA

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Doboju kod Kaknja odgovarajuću selekciju Azerbejdžana sa 1:0 u susretu drugog kola grupe 2 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2023.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2023 koja će biti odigrana na proljeće.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda „Zmajići“ su postigli u 16', kada je Jusuf Terzić dugom loptom sa svoje polovine prebacio cijelu odbranu Azerbejdžana, a Emir Dugić rutinski savladao golmana Osmana Huseynova. Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko prilika za postizanje gola, ali su se dobrim intervencijama istaknuli golmani Faris Mehić i Osman Huseynov. 

Od 87' BiH je imala igrača više, jer je Huseyn Heseynov dobio drugi žuti karton. 

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić, Jusuf Terzić, Filip Taraba, Nidal Čelik, Bego Kurjaković (82. Dušan Petrović), Emir Dugić (89. Sergej Popović), Aleksa Popović, Kerim Alajbegović (46. Marko Brekalo), Vedad Garčević (89. Din Ammar Avdić), Harun Sadžak, Stefan Marčetić (62. Andrijano Rizvić).

U drugom susretu grupe Ukrajina je u Zenici sa 7:0 pobijedila Lihtenštajn. Nakon dva odigrana kola, Ukrajina i Bosna i Hercegovina imaju po 6 bodova, dok su Azerbejdžan i Lihtenštajn bez bodova. 

Treće kolo je na programu u nedjelju 30. oktobra u 13:30 sati. Bosna i Hercegovina će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sastati sa Ukrajinom, dok će u Doboju kod Kaknja biti odigran meč Lihtenštajn-Azerbejdžan.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

NS/FS BIH organizuje kamp za U17 reprezentativce BiH!

ZENICA

Bh. kadeti uvjerljivo savladali vršnjake iz Kuvajta u Zenici!

SLOVENIJA

Kadetska selekcija BiH savladala Katar u prijateljskom meču!

BH. KADETI

Selektor Šabić objavio spisak igrača za utakmice protiv Katara!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori