MOSTAR

DRUGA STRANA PRIČE: Zrinjski izdao saopštenje za javnost!

OGLASILI SE PLEMIĆI

''HŠK Zrinjski Mostar čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski'', napisali su u saopštenju na službenoj stranici HŠK Zrinjski

''HŠK Zrinjski Mostar želi istaknuti kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili trideset minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao Klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja, naveli su iz HŠK Zrinjski te nastavili:

   "Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog stožera FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta, definitivno bio kapetan kluba domaćina".

Iz kluba navode kako posebno osuđuju "svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliku razinu neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš Klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH''.

''HŠK Zrinjski također traži od Nogometnog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta'', zaključili su u saopštenju. 

Podsjetimo, nakon utakmice u nedjelju u Trebinju došlo je do obračuna igrača i trenera Zrinjskog i Leotara. Prema neslužbenim informacijama u utorak i srijedu će se održati sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH o incidentu u Trebinju. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

ZRINJSKI SIGURAN

ZRINJSKI U POLUFINALU: Plemići bolji od Jedinstva iz Bihaća!

KUP

Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz

MOSTAR

BORAC SLAVIO U MOSTARU: Banjalučani na +12!

TREBINJE

Leotar doveo veliko pojačanje iz Rijeke!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori