TUZLA

Jahić i Kurtalić: Pobjedom želimo obradovati naše navijače

(Foto: fk sloboda)

U 13. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Slobode na Gradskom stadionu u Banovićima dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Tim povodom u press centru, danas je održana i konferencija za medije. Pristunima su se obratili Alen Kurtalić fudbaler i Adnan Jahić šeg stručnog štaba našeg tima. Jahić je istakao kako je Široki jedna kompaktna ekipa što trenutno pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Međutim, uz podršku domaćih navijača očekuje maksimalan pristup svojih igrača i pozitivan rezultat.  

"Svaki naredni protivnik je izuzetno težak i vidjeli smo da nijedna utakmica nije lagana. Široki Brijeg je naš stari rival, predvođen iskusnim trenerom na klupi. Ono što ja zahtijevam i što ću zahtijevati od svojih igrača je maksimalna angažovanost od prve minute i maksimalno zalaganje, tako da ćemo iz te neke borbe pokušati doći do pobjede. Ono što smo ostali dužni, kako igrači tako i ja, je da obradujemo naše navijače pobjedom. Mislim da oni to zaslužuju, međutim ne smijemo srljati i moramo biti skoncentrisani od prvog do zadnjeg minuta. Moramo imati disciplinu u igru  jer Široki Brijeg ima potencijal da svaku našu nepromišljenu grešku može kazniti", istakao je Adnan Jahić šef stručnog štaba FK Sloboda. 

Šef stručnog štaba će za sutrašnu utakmicu na raspolaganju imati sve igrače osim kartoniranog Melvina Osmića i povrijeđenog Filipa Erića, koji se operisao i koji od sutra kreće sa terapijama. Od povrede ramena u potpunosti se oporavio Emir Jusić koji će također biti u konkurenciji. Jedan od onih koji će biti u rosteru za sutrašnju utakmicu je i Alen Kurtalić, koji je istakao kako Slobodu sutra očekuje zahtjevan meč, ali da su momci tokom čitave sedmice kvalitetno trenirali i žele pobjedom obradovati svoje navijače.

"Što se tiče Širokog Brijega to je jedna jako kvalitetna i tvrda ekipa što pokazuje i pozicija na tabeli. Mi na domaćem terenu moramo ići na pobjedu. Mislim da su svi momci spremni, radimo u dobroj atmosferi. Pozvao bih sve navijače da dođu u Banoviće da bi na kraju svi zajedno mogli slaviti pobjedu", rekao je Alen Kurtalić fudbaler FK Sloboda.

Utakmica između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra, na Gradskom stadionu u Banovićima, sa početkom u 15 sati. Jahić i Kurtalić ovom prilikom još jednom su pozvali navijače, da dođu da ih podrže i budu dodatan vjetar u leđa crveno-crnima.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

PECARA

NE ŽELE VIŠE DA ŠUTE: Široki Brijeg udario po sucima!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

ČITLUK

Velež i Široki Brijeg sutra neće igrati Kup BiH

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori