NS/FS BIH

SAZNAJEMO: Ovo su novi detalji za utakmicu sa Rusijom!

USKORO SE SASTAJE IO NS/FS BIH

Zmajevi će 9. oktobra saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Ekspedicija NS/FS BiH na čelu sa Predsjednikom Vicom Zeljkovićem će prisustvovati žrijebu u Frankfurtu.

Dan nakon žrijeba u Sarajevu će biti održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH na kojoj će se “preispitati” odluka Komiteta za hitnost, koji je donio odluku da se igra prijateljska utakmica sa Rusijom 19. novembra u St. Peterburgu.

Za igranje ovog meča glasali su Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, dok je Irfan Durić bio protiv.

Koje su mogućnosti Izvršnog Odbora NS/FS BIH, da li se može poništiti odluka koju je donio Komitet za hitnost, na koji način i kakvi scenariji stoje na raspolaganju?

Za početak, potrebno je da Izvršni Odbor ima kvorum (Kvorum predstavlja najmanji broj članova jedne organizacije čije je prisustvo na sjednici potrebno za pravosnažno donošenje odluka). IO NS/FS BiH broji 15 članova (šest iz kantonalnih saveza  – Irfan Durić, Azmir Husić, Muris Jabandžić, Midhet Sarajčić, Muhidin Raščić i Fuad Čolpa; četiri iz županijskih saveza – Ivan Beus, Dragan Soldo, Ivan Perić, Ivo Ivkić, i pet iz FSRS – Vico Zeljković, Miloš Brkić, Milorad O. Lale, Milorad Sofrenić i Žarko Laketa).

Prema statutu, Predsjednik NS/FS BIH Vico Zeljković dužan je na narednoj sjednici Izvršnog Odbora (10.10.2022) samo upoznati članove IO o odluci koju je prethodno donio Komitet za hitnost ali nije dužan istu mijenjati jer je ona već pravosnažna. Predsjednik (ukoliko želi) može staviti odluku na novo glasanje.

SCENARIJ I:

Predsjednik upoznaje IO o odluci Komiteta za hitnost i nema novog glasanja. U ovom slučaju odluka Komiteta za hitnost ostaje pravosnažna i igra se utakmica sa Rusijom.


SCENARIJ II:

Ukoliko Predsjednik stavi odluku Komiteta za hitnost na novo glasanje, protiv mora biti 12 članova IO NS/FS BIH da bi se odluka poništila. To znači kada bi svi Bošnjaci glasali protiv, ponovo ne bi bilo dovoljno glasova da se poništi odluka Komiteta za hitnost. U ovom slučaju se također igra utakmica.


SCENARIJ III:

Utakmicu protiv Rusije može spriječiti Putinova mobilizacija ruskih igrača.


SCENARIJ IV:

Postoji mogućnost da UEFA preispita svoju ranije donesenu odluku (zeleno svjetlo). Podsjetimo, UEFA je ranije poslala dopis u NS/FS BiH u kojem stoji da nemaju ništa protiv odigravanja utakmice sa Rusijom, jer je u pitanju prijateljski meč.


Šta će od svega biti ostaje nam da vidimo 10. oktobra kada se održava "vruća" sjednica "fudbalske vlade" Bosne i Hercegovine. Ugovor o ovoj prijateljskoj utakmici sa Rusijom još uvijek nije potpisan. Prema informacijama kojim raspolažemo, ukoliko odluka bude donešena da se igra utakmica sa Rusijom, dan poslije (11.10.2022) će se potpisati ugovor između NS/FS BiH i Fudbalskog Saveza Rusije.

Pratite nas: www.instagram.com/bhfudbal.ba

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Selektor Zmajeva Sergej Barbarez s Emirom Spahićem gleda utakmicu bh. lige

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori