RIM

Počeo Kongres AIPS-a u Rimu: I BiH ima predstavnike!

BIRA SE NOVO RUKOVODSTVO

U glavnom gradu Italije Rimu počeo je 84. Kongres AIPS-a, Međunarodne asocijacije sportskih novinara.

Na četverodnevnom Kongresu učestvuju predstavnici novinarskih asocijacija preko 100 zemalja a našu zemlju na ovom samitu sportskih novinara ispred Udrużenja sportskih novinara BiH predstavljaju delegati Mirza Kolar (TVSA) i Dario Mehmedović (FTV).

Uoči otvaranja Kongresa, novinari cijelog svijeta imali su priliku družiti se sa predsjednikom Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksanderom Čeferinom koji je govorio o aktuelnim temama i odgovarao na pitanja novinara.

– Evropski nogomet je ujedinjeniji nego ikada prije. Żivjeli smo u stalnoj krizi gotovo tri godine zbog COVID-19 i raznih problema. Imali smo više kriza u dvije i pol godine nego s kojima se UEFA suočila u prethodnih 60. Bilo je komplikovano, ali izašli smo na pravi put. – izjavio Ćeferin.

Prvog dana Kongresa, posebno dojmljivo bilo je izlaganje mladog sportskog novinara iz Ukrajine Vladislava Dunayenka. Od mladog reportera do vojnika na ukrajinskom frontu, glasio se naslov njegovog izlaganja, koji je završio gromoglasnim aplauzom novinara cijelog svijeta.

Uoči izbora koji su zakazani za srijedu, odrżani su kontinentalni izbori za novo vodstvo. Novi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika AIPS Evropa osigurao je Charles Camenzuli, uz koga je izabrano i novih devet članova Izvršnog odbora. Asocijacija sportskih novinara BiH ima veliku podršku,kako evropske tako i svjetske Asocijacije sportskih novinara i aktivno učestvuje u svim vażnim odlukama.

VEZANE VIJESTI

AZRA ISIĆ

Mlada novinarka iz BiH oduševila sportske novinare u Lausanni

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori