MINHEN

Salihamidžić: Sretan sam zbog pobjede i uspjeha naše reprezentacije!

LEGENDARNI REPREZENTATIVAC BiH

Sportski direktor Bajerna iz Minhena Hasan Salihamidžić (45) u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ prokomentirao je pobjedu (1:0) naše najbolje fudbalske reprezentacije protiv Crne Gore, kojom je osvojeno prvo mjesto u Ligi nacija – grupa B3 i ostvaren plasman u viši rang. 

- Sretan sam zbog pobjede i uspjeha naše reprezentacije - rekao je naš Braco, koji je ostavio dubok, neizbrisiv trag u bh. fudbalu, te dodao:

- Dobro je da smo osigurali prvo mjesto u grupi prije završetka takmičenja, baš mi je drago. Naš tim je dobro igrao, posebno u prvom poluvremenu. Na kraju smo bili malo pod pritiskom, ali to je i normalno. Crnogorci su se morali otvoriti i krenuti naprijed... No, bila je baš dobra utakmica.

S obzirom na ukupnu situaciju u našoj domovini, svaka pobjeda je velika stvar, jer su Bosanci i Hercegovci “gladni” dobrih rezultata, pozitivnih dešavanja...

- Baš iz tog razloga mi je drago da smo ostvarili sportski cilj.

Kako Vi gledate na naš novi tim? Naprimjer, na Vašem nekadašnjem mjestu, uz aut-liniju, protiv Crnogoraca igrao je Amar Dedić, koji je tek napunio 20 godina i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

- Znam da mu nije bilo jednostavno, ali u fudbalu je najbitniji kontinuitet. Dolaze neki novi klinci i to je dobro. No, ako naš tim bude imao ovakav pristup igri, mislim na borbu, želju, zalaganje, kao što je to bilo protiv Crnogoraca i u nekim prijašnjim utakmicama, mislim da se imamo čemu nadati i u predstojećim kvalifikacijama za Euro 2024. Uz bespoštednu borbu svih 90 minuta, bit će to opet ok.

Svi mi u Bosni i Hercegovini ponosni smo što je atmosfera na zeničkom Bilinom polju bila veličanstvena. Navijači oba tima zajedno na tribinama... Vaš komentar?

- To je bilo baš za svaku pohvalu, zaista lijepo. Baš mi je drago zbog toga. To je još jedna velika stvar i dobitak za sve nas, ali i poruka. Inače, mi imamo najbolje navijače na svijetu. Stvarno je bilo lijepo vidjeti navijače oba tima zajedno na tribinama. To je veliki korak naprijed.

Hoćemo li u nastavku sezone i u Bundesligi gledati Bajern na kakav smo navikli godinama, jak, moćan, dominantan?

- Malo smo popustili u Bundesligi, ali vjerujem da će biti ok već od naredne utakmice. Moramo igrati bolje... Imamo malo problema kad smo pod pritiskom. Normalno, svaku našu utakmicu igramo na jedan gol. Svi naši protivnici igraju na kontre i otežavaju nam život. Nije jednostavno, ali vrlo nam je važno što smo pobijedili dvije utakmice na startu Lige prvaka. Moramo se još poboljšati, a za to u našem timu ima kapaciteta. Moramo igrati jače i, uz naš kvalitet, jednostavno, moramo pobjeđivati u bundesligaškim utakmicama. U svakoj utakmici moramo dati više od 100 posto.

U posljednje vrijeme, za razliku od prije, njemački mediji baš pozitivno pišu o Vama. Kako ste ih „kupili“?

- Prethodni prijelazni rok smo odradili stvarno dobro... Također, i klub i ja smo malo promijenili način komunikacije sa svima. Pokušavamo da odgovorimo na sva postavljena pitanja, ali i da imamo puno respekta prema medijima. A isto tako, očekujemo i obrnuto. Mislim da smo dobro promijenili ukupnu sliku, ne samo moju nego uopće kluba. Normalno, pokušavamo imati vrlo dobru komunikaciju s medijima.

Kako se Vaš sin Nik (Nick, 19) snašao u MLS-u, odnosno Vankuveru, gdje igra kao posuđen fudbaler Bajerna?

- Nije baš najzadovoljniji, ali vidjet ćemo kako će biti u narednom periodu - rekao je sportski direktor Bajerna.

Možemo li Vas u narednom periodu očekivati na nekoj utakmici naše reprezentacije? Bosanci i Hercegovci su ponosni na Vas i Vaše uspjehe i navijaju za Bajern.

- Nadam se da ću naći vremena, čim mi dozvole obaveze. Imam zaista puno posla... Mi sada, naprimjer, do Svjetskog prvenstva u Kataru igramo svake subote i srijede - rekao je Salihamidžić.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori