KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović: Očekujem da ih izbacimo, tako ćemo se i postaviti!

HRABRA IZJAVA TRENERA PLEMIĆA

''Ja i sada očekujem da ćemo izbaciti Slovana i proći dalje'', kazao je Sergej Jakirović na press konferenciji održanoj u Mostaru dan prije prve utakmice play off Konferencijske lige protiv Slovana iz Bratislave.

O protivniku trener 'Plemića' imao je samo riječi hvale.

''Jako kvalitetan protivnik, kada pogledate, to je daleko najuspješniji i najveći klub slovačke lige. Kada im pogledate i roster, nije vam svejedno, ali upravo zato je nogomet prelijepa igra jer tu ne igraju ni budžeti ni imena'', istaknuo je Jakirović, te nastavio o protivniku.

''Imaju 11 reprezentativaca. Po mom mišljenju, čak su zaslužili proći Olympiakos''.

Jakirović je naglasio kako Zrinjski nema što izgubiti. '

'Slovan je čudna ekipa. Uvijek bolje igraju protiv ekipa koje su favoriti protiv njih, dok protiv slabijih igraju malo lošije i smatram da je to naša prednost. Svi u Slovačkoj očekuju da će oni proći i to im je definitivno određeni pritisak, dok mi nemamo šta izgubiti. Jednostavno želim da moji igrači izađu na teren i da skupa uživamo u nogometu'', kazao je.

Zrinjski protiv Slovana ima priliku napraviti povijesni rezultat bh. lige, a toga je svjestan i šef stručnog stožera.

''U ove dvije utakmice moramo biti ''namazaniji'' i naravno imati i malo sreće. Slovan je u rangu Sheriffa, ako ne čak i bolja i organiziranija momčad, ali mi ćemo se sigurno postaviti sa željom da ih izbacimo, ali nešto se tu pita i protivnika'', kazao je, te dodao, ''uvjeren sam da ćemo biti hrabri i odlučni''. 

Stadion Pod Bijelim brijegom rasprodan je u rekordnom vremenu. Karte su u prodaju puštene u utorak, a isti dan su i ''planule''. ''To mi govori da nam je mal kapacitet stadiona'', našalio se Jakirović.

''Ljudi osjete da nam treba podrška. Doduše to nikada nije ni bilo upitno u Mostaru, ali zaista, bit će nam čast istrčati na teren pred punim stadionom'', zaključio je Sergej Jakirović.

Podsjetimo, HŠK Zrinjski prvu utakmicu play off-a UEFA Konferencijske lige protiv Slovana iz Bratislave igra u četvrtak od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom, dok se uzvratna utakmica igra za sedam dana u Bratislavi. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

MOSTAR

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori