ŠPANIJA

VIDEO: Golčina Davida Alabe za veliku pobjedu Real Madrida!

KAKVA MAJSTORIJA!

Real Madrid je u odbranu naslova prvaka Španije krenuo s 2:1 pobjedom na gostovanju kod Almerije.

Nije ovo bila laka utakmica za Real, dugo je momčad Carla Ancelottija lovila zaostatak od jednog pogotka, ali je na kraju ipak uspjela slomiti hrabre domaćine.

Almeria je bolje otvorila utakmicu, odmah je visokim presingom napala Real koji se nije dobro snašao pred naletima domaće momčadi pa je ubrzo pao i prvi pogodak na susretu. Njime je Almeria povela, a postigao je Largie Ramazani nakon pogreške obrane Reala, a na asistenciju Iniga Eguarasa.

Odmah nakon tog gola krenula je dominacija Real Madrida koja se nastavila tijekom cijelog susreta, uz tek povremene bljeskove Almerije kada bi neki od domaćih nogometaša uspio pobjeći obrani Reala i zaprijetiti udarcem s distance, ali nikad dovoljno ozbiljno da bi Almeria poveća vodstvo.

Real je s druge strane nizao prilike, potpuno je nadigrao domaću momčad, ali je prvi pogodak postigao tek u 61. minuti kad je nakon udarca Benzeme, kojeg je golman Almerije odbio, došlo do gužve u kaznenom prostoru u kojoj se najbolje snašao Lucas Vasquez.

 Nakon gola Real se dodatno otvorio i nastavio s pritiskom, a ključnu ulogu kod drugog pogotka je odigrao Luka Modrić. Hrvatski nogometaš ušao je na poluvremenu, a u 74. minuti je iznudio prekršaj na oko 20-ak metara od gola Almerije. Loptu je za slobodan udarac postavio David Alaba te minutu kasnije prekrasno pogodio lijevi kut gola Almerije za 2:1, što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom.

VEZANE VIJESTI

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

SLUŽBENO SAOPŠTENJE

SAGI DOLAZI KRAJ: Oglasio se Real u vezi Mbappea!

LA LIGA

EL CLASICO: Pogledajte kako je sjajni Bellingham srušio Barcu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori