KONFERENCIJSKA LIGA

ŠOK ZA MOSTARCE: Povrijedio se glavni igrač Zrinjskog?!

MOSTARCI BRANE PREDNOST OD 1:0

Dan prije uzvratne utakmice protiv albanske Tirane pojavile su se špekulacije kako će Nemanja Bilbija izostati s utakmice.

Na press konferenciji u Mostaru, trener Plemića Sergej Jakirović kazao je kako je Nemanja dobio ''udarac u nogu'' tako da se još uvijek sa sigurnošću ne zna hoće li najbolji strijelac Zrinjskog zaigrati u uzvratnoj utakmici.

''Zdravstveno stanje momčadi je jako dobro, Slobo (Slobodan Jakovljević) počeo je jače trčati, pa će se u ponedjeljak vratiti na trening sa momčadi, Sabljić je dobio nenamjeran udarac laktom, ali bit će u konkurenciji za uzvratnu utakmicu i Bilbija je dobio taj udarac u nogu pa još uvijek ne znamo kakvo je stanje'', kazao je Jakirović. Kada je u pitanju uzvratna utakmica protiv Tirane, Jakirović je kazao kako se neće povući i da definitivno neće braniti rezultat iz prve utakmice. '

'Što se tiče protivnika, očekujemo dosta sličnu utakmicu kao i u Tirani. Opasni su iz kontri i polukontri, tako da ćemo morati paziti tko nam stoji iza leđa'', istaknuo je Jakirović.

Na poraz od Željezničara, kazao je, nisu se osvrtali. '

'Nismo se osvrtali na poraz iz razloga što smo došli do zaključka da smo utakmicu mogli riješiti u prvom poluvremenu, a to sam naglasio odmah nakon utakmice. Čim se dogodio poraz sjetio sam se da smo zadnji put izgubili u trećem mjesecu prošle godine, pa se po nekom zakonu velikih brojeva i to moralo dogoditi'' kazao je Jakirović te dodao kako ipak moraju ''podići razinu koncentracije kako bi se povećala i sama realizacija jer je prava šteta da se toliki broj prilika ne iskoristi''.

Za Tiranu je također naglasio kako će u uzvratnoj utakmici biti još opasniji.

''Neće biti lako jer definitivno protivnik nema što izgubiti. Nakon Želje smo se odmah okrenuli Tirani i bit ćemo spremni i vjerujem da će svi igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum'', zaključio je Jakirović.

Podsjetimo, uzvratna utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Tirane u četvrtak u 21:00, a Plemići u tu utakmicu ulaze s prednošću od 1:0 iz prve utakmice. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

MOSTAR

Navijačima Veleža zabranjen dolazak na mostarski derbi protiv Zrinjskog

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori