SAN FRANCISCO

Real igra utakmicu na stadionu kakvog niste vidjeli!

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Fudbaleri Real Madrida će u sklopu američke turneje 27. marta u ranim jutarnjim satima po našem vremenu (04:30h)  igrati svoju drugu prijateljsku utakmicu...

Protivnik aktuelnom šampionu Evrope će biti Club America (Mexico). Susret će se igrati u San Franciscu na Oracle Park stadionu koji izgleda zaista nevjerovatno.

Oracle Park je bejzbol park smješten u South Beach u San Franciscu u Kaliforniji. Od 2000. godine služio je kao dom San Francisco Giants, gradska franšiza Major League Baseball (MLB). Izvorno nazvano Pacific Bell Park, zatim SBC Park, pa AT&T Park, trenutni naziv stadiona usvojen je 2019. Park stoji uz San Francisco Bay, čiji je segment nazvan McCovey Cove u čast bivšeg igrača Giantsa Willie McCovey.

Izgradnja ovog stadiona je koštala 357 miliona dolara a otvoren je 11. aprila 2000. godine! Zanimljivo je da su ovdje odigrane samo 4 fudbalske utakmice u historiji!

Naime, 10. februara 2006. godine, fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je pobijedila Japan rezultatom 3:2 u prijateljakoj utakmici. 2011. godine Manchester City je savladao Club America 2:0, 2012. godine Houston Dynamo i San Jose Earthquakes (1:0) i 2013. godine Juventus je slavio protiv Evertona 1:0.

Kapacitet stadiona je ca. 42.000 gledatelja i utakmica između Real Madrida i Club America će biti prva fudbalska utakmica ovdje nakon 9 godina!

 

VEZANE VIJESTI

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

ŠPANIJA

Mbappe je odbio ‘najveću ponudu u historiji fudbala’

VJERA

Igrač Real Madrida postao musliman zbog lijepe Srbijanke

ŠPANIJA

Marca: Mbappe je potpisao za Real

ŠPANIJA

Bomba' iz Pariza: Mbappe odlazi u Real Madrid!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori