BH. TALENTI

Talentovani Eldar Hujdur oduševljava u Švicarskoj!

NA POTEZU JE NSBIH

Švicarska fudbalska federacija već godinama živi u strahu. Neki od najvećih talenata koje su omladinske kategorije ove zemlje izbacili već odavno su izgubljeni, a budućnost bi mogla biti i gora, upozoravaju tamošnji mediji. 

Zaboravili ste priču o Ivanu Rakitiću? Kao perspektivni 19-godišnjak je obukao dres Hrvatske čija je kasnije postao i legenda. Iz Švicarske je “gotove” igrače dobijala također i Bosna i Hercegovina, sjetimo se samo Izeta Hajrovića i Senada Lulića, a jedan od dragulja čije će se ime tek čuti je Eldar Hujdur.

Radi se o 193 centimetra visokom defanzivcu kojem švicarski prvak Zurich, iako ima tek 16 godina, već nudi dugoročni ugovor. To je dovoljan pokazatelj o kakvom se talentu radi, a zbog svog ogromnog potencijala redovito dobija komplimente struke, medija, skauta… 

“Fudbal sam počeo igrati upravo u Zurichu, ovdje imam fenomenalne uslove da se dalje razvijam i da ostavim ono što sam zacrtao, a to je da postanem profesionalni fudbaler. Iako igram u odbrani, ove sezone sam zabio čak devet golova”, govori s ponosom mladi Hujdur čiji su roditelji porijeklom iz Prozora, općine u sjevernoj Hercegovini.

Iako ga u registru imaju brojni skauti i menadžeri, vjerovatno će sa Zurichom ubrzo potpisati novi ugovor koji ima “na stolu”. 

“Trudim se da u ovim godinama ne maštam toliko o nekim velikim klubovima. Naravno, i meni je to cilj, ali bezbroj je primjera u kojima su fudbaleri preskakali stepenice i potom nestali. Želim ići korak po korak.”

Iako je rođen i odrastao u Švicarskoj, srce mu kuca za Bosnu i Hercegovinu. 

“Roditelji bi bili ponosni da jednog dana obučem dres BiH, kao i ja. Redovito gledam utakmice reprezentacije”, dodaje Hujdur kojem je iz svijeta fudbala najveći uzor Sergio Ramos. 

Ako se bude razvijao kako predviđa struka, za Eldara će se sigurno čuti. 

Na potezu je i NSBiH, kako bi na vrijeme pridobio ovog nadarenog mladića, a ne da kasnije krivicu prebacuje na roditelje, menadžera, igrača… Što je najčešći slučaj kada je NSBiH u pitanju.

VEZANE VIJESTI

PREKRASAN GOL

KONKURIŠE ZA GOL SEZONE: Pogledajte makazice Miroslava Stevanovića!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori