ZENICA

Kodro: Uvijek imam motiv da igram za reprezentaciju!

POVRATNIK U REDOVE ZMAJEVA

Na reprezentativno okupljanje za junske utakmice u okviru Lige nacija Kenan Kodro je stigao dobro raspoložen, zadovoljan sezonom koja je iza njega i statusom u klubu.

„Pokazalo se da sam donio pravu odluku kada sam izabrao da dođem u MOL Fehervar”, počinje Kodro razgovor za službenu stranicu Saveza.

„Baš sam zadovoljan jer je to bila jako dobra sezona. U početku sam se dvoumio, trebalo je promijeniti državu, mentalitet ljudi je drugačiji, kultura takođe, s obzirom na to da sam rođen i odrastao u Španiji. Ali, pošto moja fudbalska karijera nije išla u pravcu koji sam želio, odlučio sam da dođem u Mađarsku i to je bila zaista dobra odluka. Sretan sam zbog toga, uklopio sam se odlično i u klubu sam dobro primljen. Što je najvažnije, u fudbalskom smislu sam se vratio u život. To nije prošlo nezapaženo, tako da sam ponovo u reprezentaciji a to je bez sumnje kruna sezone.“

Koliko ti je činjenica da u Mađarskoj igra i nekoliko bh. reprezentativaca pomogla da se prilagodiš na novu sredinu?

„Jeste da nismo u istom klubu, ali njihova iskustva su mi dragocjena a generalno u Mađarskoj ima dosta igrača sa ovih prostora. U ekipi imamo tri-četiri igrača sa Balkana što mi je pomoglo da se brže adaptiram, a ponovo ističem da sam u klubu dobro primljen, odgovara mi sredina a to je rezultiralo i mojim dobrim igrama. Mađarski jezik mi je jedino težak i mada bih volio da ga naučim, za sada znam samo da se zahvalim.“

Za nekoliko dana počinje takmičenje u Ligi nacija, kako ti vidiš reprezentativne obaveze i ono što slijedi za tebe i saigrače u narednom periodu?

„Svi mi jedva čekamo da dođemo u reprezentaciju. To je potvrda da dobro igramo u klubovima, te da se svaki trud i ozbiljan rad na kraju isplati. Ima dosta novih mlađih igrača, što je i normalno. Smatram da je za napredak reprezentacije to dobar miks starijih, iskusnijih i mlađih igrača. Ono što se vidi iz odnosa juče, prema treningu ali i u druženju, radi se o dobrim momcima, svi žele da rade i da se dokazuju. Potrebno nam je i malo sreće ali u kombinaciji sa dobrim radom vjerujem da ova ekipa može dosta da napravi u budućnosti.“

Šta tebe motiviše i kako se ti lično spremaš za utakmice?

„Uvijek imam motiv da igram za reprezentaciju. Bez obzira koliko je sezona bila naporna, stigao sam osvježen i dobro raspoložen. Uvjeren sam da ćemo i kao ekipa dobro funkcionirati na terenu jer ozbiljno pristupamo obavezama, imamo kvalitet i znam da možemo nešto napraviti. Ja lično, uvijek razmišljam da ću igrati i tako se mentalno pripremam za svaku utakmicu. Naravno, selektor je taj koji odlučuje o tome ali mislim da je važno i naše individualno samopouzdanje a fizički sam svakako spreman“.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

Selektor Zmajeva Sergej Barbarez s Emirom Spahićem gleda utakmicu bh. lige

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori