DOBRA ZARADA

Evo koliko je Roma zaradila osvajanjem Konferencijske lige

ROMA JE DOBRO PROFITIRALA

Roma je sinoć u Tirani u finalu prvog izdanja Konferencijske lige pobijedila Feyenoord 1:0 i došla do prvog europskog trofeja nakon 1961. godine.

Momčad Josea Mourinha slavila je golom Zaniola u 32. minuti, a portugalski trener postao je drugi u historiji koji je osvojio pet europskih trofeja.

Romi bi osvajanje Konferencijske lige automatski osiguralo plasman u grupu Europa lige sljedeće sezone, ali su Talijani to ionako osigurali kroz prvenstvo pa taj bonus neće iskoristiti. No jako dobro će iskoristiti prilično velik novac koji su zaradili osvajanjem ovog natjecanja.

Roma je u Konferencijsku ligu ušla iz play-offa, u kojem je u dvije utakmice izbacila turski Trabzonspor s ukupnih 5:1. Za plasman u skupine dobila je 2.94 miliona eura i onda po 166.000 eura za svaki osvojeni bod. Roma ih je osvojila 13 pa je tako zaradila dodatnih 2.15 miliona eura.

Za osvajanje prvog mjesta u skupini dobila je bonus od 650.000 eura, za prolazak skupine još 300.000, a za plasman u osminu finala još 600.000 eura. Ulaskom u četvrtfinale zaradila je dodatni milijun, za polufinale dva, a osvajanje natjecanja donijelo joj je još pet miliona eura.

Tako je Roma u ovoj sezoni Konferencijske lige zaradila 14.6 miliona eura, u što nije uračunat dio prihoda od TV prava, kao ni bonus za europski koeficijent. Taj novac Roma će dobiti naknadno, a s tim će ukupna zarada narasti do gotovo 20 miliona eura.

VEZANE VIJESTI

EVROPSKA TAKMIČENJA

Jedanaest bh. fudbalera na proljeće će igrati evropska takmičenja!

MILIONSKI IZNOSI

Bh. prvak je ove sezone zaradio nerealne cifre za naše uslove!

MOSTAR

Englezi i navijački svijet u čudu zbog Bijelog brijega

MOSTAR

Bh. prvak remizirao sa Aston Villom u Mostaru!

HOLANDIJA

Prvak Bosne i Hercegovine pokraden u Holandiji?

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori