ZAVRŠNICA LP

PAO JE DOGOVOR: Poznat datum odigravanja završnice Lige prvaka

POZNAT GRAD DOMAĆIN I RASPORED

Liga prvaka trebala bi biti završena "Final 8" turnirom koji će se održati u Lisabonu tokom 10 dana, stoji u planu koji bi Izvršni odbor UEFA-e trebao potvrditi u srijedu, navodi vodeća svjetska novinska agencija pozivajući se na izvor blizak pregovorima koje su vodili klubovi i UEFA.

Prema tom izvoru, u ponedjeljak je dogovoren konsenzus za takav plan te bi u srijedu taj dogovor trebao i formalno biti potvrđen. Do sada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete.

Tako bi se dvoboji Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. avgusta, polufinala 18. i 19. avgusta, a finale 23. avgusta. Domaćini bi bili stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige mogla bi se odigrati na sličan način u Njemačkoj od 10. avgusta, a mogući gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

Očekuje se kako bi se ovogodišnji europski Superkup trebao igrati u Budimpešti 24. septembra.

VEZANE VIJESTI

PARIZ

Dodik gledao spektakl u Ligi prvaka

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

NJEMAČKA

UEFA DONIJELA ODLUKU: Peljto donio pravu odluku!

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

NJEMAČKA

Bh. sudac u UEFA-i ima nadimak Bruce Lee: 'Ima manje masti od Ronalda...'

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori