PECARA

Ivica Barbarić predstavljen kao novi trener Širokog Brijega!

NA KLUPI ŠIROKOG NASLIJEDIO IVANKOVIĆA

Na službenom predstavljanju za novog trenera NK Široki Brijeg, Ivica Barbarić nije krio zadovoljstvom povratkom na Pecaru.

Ovo mu je četvrti dolazak na klupu Širokog Brijega s kojim je u sezoni 2005./2006. pokorio ligu i donio drugi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

- Ovdje sam proveo dosta lijepoga vremena. Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušat ću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek, kazao je Barbarić u uvodnom dijelu službenog predstavljanja.

Posebno je naglasio kako se igrači moraju znati nositi s opravdanim kritikama, raditi na poboljšanju svoje igre i tako ponovno osjetiti „radost nogometa“.

- Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu, istaknuo je.

Novi se trenera osvrnuo i na važnost svih svih segmenata kluba koji su potrebni za uspješan rad i rezultate.

- Za uspjeh u nogometu je jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenutcima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku, poručio je Barbarić.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

ČITLUK

NOVI KIKS U GOSTIMA: Željezničar poražen od Širokog Brijega!

KOŠEVO

ŠOK NA KOŠEVU: Široki Brijeg ponizio Sarajevo!

UGLJEVIK

Zvijezda 09 savladala Široki Brijeg i produžila agoniju tima sa Pecare

HERCEGOVINA

Navijači Širokog tvrde kako su ih napali Ultrasi

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori