TALENTOVANI KAKANJAC

NADOLAZEĆA ZVIJEZDA: U subotu igrao za prvi tim, u nedjelju riješio juniorski meč

MIRZA BEČIRHODŽIĆ

Da u nižim ligama u Bosni i Hercegovini rastu mnogi talenti, nije ništa novo.

Jedan takav slučaj dolazi i iz Prve lige Federacije BiH, odnosno iz FK Rudar Kakanj koji je iznjedrio mladog Mirzu Bečirhodžića.

Iako je za prvi tim Rudara debitovao prošle sezone sa 16 godina, na kraju ove i početkom sljedeće trebao bi dobiti značajniju ulogu u ekipu, što je pokazao i posljednji potez trenera Mirnesa Buze koji mu je dao šansu u prvoj postavi u subotu protiv Orašja u okviru 22. kolu Prve lige FBiH.

Ovaj defanzivni veznjak šansu je na najbolji mogući način i iskoristio, a igrao je nešto više od sat vremena kada ga je zamijenio Armin Cibra, a dok je bio na terenu Rudar je postigao i pobjedonosni pogodak (1:0) preko Idriza Džafića.

Dan kasnije, u nedjelju, odigrao je svih 90 minuta u Visokom za juniore Rudara u 22. kolu Omladinske lige BiH grupa "Centar 1" protiv Bosne. 

Poveo je Rudar preko Durakovića, ali početkom drugog poluvremena Bosna pravi preokret golovima Čelebića i Uzunalića. Husagić brzo donosi izjednačenje, a osam minuta prije kraja utakmice pobjedonosti gol postiže Mirza Bečirhodžić.

Do kraja je Rudar preko kapitena Benjamina Šemića i zapečatio pobjedu od konačnih 2:4. 

"Drago mi je da mi je trener Buza ukazao šansu u ovom susretu, mislim da sam je iskoristio na najbolji način, a upisali smo i pobjedu. Nadam se da ću povjerenje trenera imati i do kraja sezone", rekao je Bečirhodžić kratko za BHFudbal.ba i najavio narednu utakmicu Rudara koji gostuje u Bihaću kod Jedinstva:

"Jedinstvo je u teškoj situaciji i svaki bod im je zlata vrijedan u borbi za opstanak, ali u Bihać ne idemo s bijelim zastavicama. Za nas je to utakmica za prestiž i volio bih da upišemo nova tri boda."

Utakmica Jedinstvo - Rudar na rasporedu je u subotu od 17 sati i očekuje se da Mirza dobije novu priliku u prvom timu Kakanjaca. 

VEZANE VIJESTI

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori