HOTEL HILLS

ODRŽANA GENERALNA SKUPŠTINA: FS BiH poslovao u plusu!

USVOJENI SVI IZVJEŠTAJI

Redovna sjednica Generalne Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u hotelu „Hills“ na Ilidži.

Sjednicu je otvorio potpredsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković koji je prigodnim govorom pozdravio prisutne i između ostalog rekao:

„Krenuli smo jako, hrabro, odvažno na svim frontovima sa jednim jedinim ciljem, unaprijeđenjem nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini. Pravci u kojim djelujemo jasno i beskompromisno su mnogobrojni, sve aktivnosti su započete, a ja sa ovoga mjesta mogu da vam garantujem da će rezultati svih tih pravaca uskoro početi u potpunosti da se realizuju, a svi zajedno ćemo biti ponosni na sve ono što smo zajedničkim radom i bezrezervnom podrškom svih struktura nogometnog/fudbalskog saveza realizovali.“

Zeljković je još dodao:

„Da bi sve naše ideje dobile konkretan i jasan oblik, pretočili smo našu viziju u Staretegiju Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj smo u saradnji sa UEFA grow timom u prethodnih godinu dana predano radili, a tokom mjeseca maja će strategija razvoja NS/FS BiH za period od 2022. do 2026. godine ugledati svijetlo dana i jasno osvijetliti pravac u kojem ćemo se u narednom periodu kretati.“

Predsjednik se osvrnuo i na izgradnju terena sa hibridnom travom:

„Kao jedna od osnovnih obaveza u poboljšanju nogometne/fudbalske igre definisano je uneprijeđenje infrastrukture na nogometnim/fudbalskim stadionima u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, se uz podršku UEFA krenulo u jedan nezamisliv iskorak da BiH u narednom periodu dobije 12 glavnih terena sa hibridnom travom. Ono što je djelovalo kao bajka, uskoro će se pretvoriti u stvarnost. Sa zadovoljstvom mogu da vas obavijestim da su sve procedure okončane i konkretan posao počinje početkom narednog mjeseca. A mi ćemo biti svjedoci najvećeg infrastrukturnog pomaka koji je NS/FS BiH ostvario u svojoj višedecenijskoj istoriji, a tiče se direktnog ulaganja u klubove i klubsku infrastrukturu u Bosni i Hercegovini, a koja će opet doprinijeti kvalitetnijem radu i boljim rezultatima svih reprezentacija.“

Vico Zeljković se zahvalio predstavnicima FIFA i UEFA na svesrdnoj podršci koju pružaju Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Putem video linka prisutne je pozdravio i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin koji je između ostalog istakao da su prethodne dvije godine bile zahtjevne, ne samo za fudbal, već za čitavu planetu ali je lopta nastavila da se kotrlja zahvaljujući naporima UEFA-e i svih njenih članica. Čeferin je istakao da je i NS/FS BiH stajao uz UEFA-u, te da se raduje da će u našoj zemlji, poznatoj po gostoprimstvu, biti orgaizovano Evropsko prvenstvo za kadetkinje.

Sjednici su prisusvovali član FIFA odjela za nacionalne selekcije Lorenzo Cavallari, UEFA direktor nacionalnih asocijacija Zoran Laković i član FIFA Izvršnog odbora Răzvan Burleanu koji su istakli da svjetska i evropska krovna kuća fudbala podržavaju rad Saveza i da će kroz različite projekte nastaviti da ulažu u razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini.

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je sjednici prisustvovalo svih 60 delegata, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Nakon prikazanih prezentacija delegati Skupštine jednoglasno su usvojili:

  • Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2021. godinu;
  • Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2021. godinu;
  • Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2021. godinu;
  • Plan rada NS/FS BiH za 2022. godinu;
  • Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2022. godinu.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Vico Zeljković o prijetnjama: Ništa me neće pokolebati

HOTEL HILLS

ODRŽANA GENERALNA SKUPŠTINA: FS BiH poslovao u plusu!

CAS PRESUDIO

IZGUBILI NA SUDU: Mladost DK mora platiti obeštećenje FS BiH

PROMO

VIŠEGODIŠNJI UGOVOR: ASA Osiguranje novi sponzor FS BIH

VIŠE IZ KATEGORIJE

KIPAR

ZVANIČNO: Mateo Sušić potpisao za novi klub!...

TRANSFER

Reprezentativac BiH napušta redove zagrebačkog Dinama?!...

TRANSFER VIJESTI

DŽEKO SE VRAĆA NA OTOK: Engleski velikan želi kapitena BiH?!...

BRAZIL

Na današnji dan prije 8 godina BiH ostvarila prvu pobjedu na SP...

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori