1/4 FINALE

KLOP MOŽE SLAVITI: Liverpool sve riješio u Lisabonu!

ENGLEZI PROTUTNJALI PORTUGALOM

Nogometaši Liverpoola već su stigli nadomak polufinala Lige prvaka. Uz tek sitne probleme u drugom poluvremenu, Redsi su s 3:1 svladali Benficu u Lisabonu.

U prvom poluvremenu činilo se da je Liverpool sve riješio i samo je sjajni golman Vlachodimos spašavao Portugalce mnogo većeg zaostatka i katastrofe već u prvoj četvrtini ovog dvomeča.

Redsi su od starta krenuli agresivno i napadački i prijetili su, a Benfica se okrenula čekanju šanse iz kontre i napadanju prostora iza jako visoko postavljene obrane gostiju.

Šanse je ipak stvarao Liverpool, prvo je Mane lijepo proigrao Salaha petom kojem grčki vratar brani, a onda prema golu pucaju i Keita i Alexander-Arnold, no golman je na mjestu.

Poveo je Liverpool u 17. minuti i to iz prekida, premda potpuno zasluženo. Korner je izveo Andy Robertson, u skoku je najviši Ibrahima Konate koji je pomalo i zaboravljen od strane obrane i lako trese mrežu.

Nije tu Liverpool stao, Luis Diaz prijeti u 26. minuti, a napokon se Benfica malo javila dobrim akcijama Evertona i udarca glavom Nicolasa Otamendija, no bez uspjeha.

Liverpool je potpuno zasluženo povisio vodstvo u 34. kad je Arnold poslao maestralnu dijagonalu na Diaza, ovaj je spušta glavom za Manea koji sam trese mrežu iz blizine. Trajala je kratka provjera zbog mogućeg zaleđa, ali sve je čisto.

U 39. Dias opet tuče s ruba 16 metara, a u 45. Vlachodimos opet spašava, ovaj put protiv Salaha koji je izbačen novom sjajnom loptom Arnolda, ali Grk brani zicer. Na drugoj strani malo se oslobodio Darwin Nunez koji tuče preko gola i na poluvrijeme se odlazi s 2:0.

No, u drugo poluvrijeme kao da su izašle drukčije ekipe. Benfica je odmah na početku smanjila, ubačaj Rafe Silve potpuno krivo je procijenio Konate i lopta dolazi do Nuneza koji je iz blizine zabio.

To kao da je oslobodilo domaćina, a Jürgen Klopp se okrenuo čuvanju rezultata. U 54. ista kombinacija kao kod gola, ali Nunez ovaj put puca preko gola, a u 60. sjajnu kontru i izlazak Benfice pomalo sebično završava Everton koji puca točno u vratara.

U 67. minuti i jedna sumnjiva situacija, Nunez je prošao i krenuo driblati Van Dijka čija je ruka malo ostala u zraku i zahvatila napadača koji pada. Domaći traže penal, ali sudac je ostao bez zvižduka.

U međuvremenu je Klopp mijenjao, dosta neočekivano iz igre vadi i Salaha i Manea te je Liverpool malo toga stvorio u drugom dijelu, premda je i dalje imao nadmoć u posjedu i broju samih udaraca. To se promijenilo u 82. kad je Diaz došao do dobre šanse iskosa sa sedam metara, ali tuče kraj gola.

Da ne bude neke drame u završnici ipak se pobrinuo Diaz. Donedavni igrač Porta zabio je svom najvećem rivalu nakon što je sjajna lopta u prostor Keite pronašla baš napadača uz sretni odbijanac, a ovaj zaobilazi golmana i zabija.

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

UEFA DONIJELA ODLUKU: Peljto donio pravu odluku!

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

NJEMAČKA

Bh. sudac u UEFA-i ima nadimak Bruce Lee: 'Ima manje masti od Ronalda...'

NJEMAČKA

Čuveni Henry pohvalio Irfana Peljtu

NJEMAČKA

Koliko će večeras zaraditi Irfan Peljto u Ligi prvaka?

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori