A SELEKCIJA

Ženska reprezentacija započela pripreme za Azerbejdžan i Crnu Goru

OKUPILE SE SENIORKE

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer na Ilidži, a u TK FK Sarajevo u Butmiru Zmajice su već odradile jedan trening.

Večeras se očekuje dolazak kapitenke Milene Nikolić, dok su ostale reprezentativke već stigle na pripreme za utakmice sa Azerbejdžanom i Crnom Gorom.

Selektorka Samira Hurem je uoči današnjeg treninga izjavila:

„Počeli smo pripreme za ove važne mečeve. I pored određenih zdravstvenih problema, sve igračice su uspjele da dođu na okupljanje. Večeras će nam se priključiti i kapitenka. Vratile su nam se igračice na koje prije nismo mogli da računamo zbog povreda, Amela Kršo i Almina Hodžić. Zerina Piskić je takođe povratnik u „A“ tim. Ova reprezentacija može napraviti još jedan korak naprijed i plasirati se u baraž. Svi želimo da damo sve od sebe i sad nam je najvažnije da sve igračice budu zdrave i spremne za utakmice, te da krenemo sa pobjedama.“

O protivnicima Hurem kaže:

„Azerbejdžan nam je donekle nepoznanica, ali pratili smo ih. Jasno nam je da i oni napreduju i dosta ulažu u ženski fudbal. To je agresivna i trkačka ekipa sa kojom nije lako igrati. Svi danas ulažu i napreduju tako da svako svakog može da pobijedi. Ipak, vjerujem da ako mi budemo u najjačem sastavu i ako sve igračice budu spremne, da ćemo pokazati da smo kvalitetniji od Azerbejdžana i Crne Gore. Naravno, teren je mjerilo za to i moramo biti na maksimumu.“

Meč sa Azerbejdžanom na programu je 7. aprila na „Grbavici“.

VEZANE VIJESTI

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PRIPREME

FK Sarajevo nastavilo u sjajnom ritmu, upisali su novu pobjedu!

PRIPREME

FK Sarajevo razbilo Radnik u prvoj pripremnoj utakmici!

GRBAVICA

Željezničar sa novim trenerom startovao sa pripremama!

SARAJEVO

OBAVLJENA PROZIVKA: Sarajevo startalo sa pripremama!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori