KUP BIH

Halid Šabanović: Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati

PRED UTAKMICU SA IGMANOM

Najmasovnije nogometno takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu i prve utakmice polufinala Kupa BiH na rasporedu su u srijedu, 6. aprila.

Nakon što je u čevrtfinalu eliminisao Tuzla City, Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, u srijedu u 16:00 sati ulazi u polufinalni duel protiv ekipe FK Igman Konjic. Bordo tim napada krunu i izlazak u Europu, a utakmica ima poseban značaj jer se igra na Dan grada Sarajeva.

U dvomeču protiv Igmana Sarajevo će izaći kao pobjednik, vjeruje defanzivac Halid Šabanović kojem je dobro poznat osjećaj slavlja duple krune iz sezone 2018/2019.

„Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati na terenu. Uvijek idemo na pobjedu, a u ovoj utakmici nam je to posebno važno. Igman nema šta izgubiti, oni će doći motivisani i željni dokazivanja. Mi ćemo ići s maksimalnim zalaganjem, srce na teren do pobjede protiv Igmana, a onda i do titule Kupa BiH.  Čast mi je što sam bio dio šampionske ekipe koja je prvi put u historiji osvojila duplu krunu. Ušli smo u historiju kluba i to mi je jedna od dražih utakmica u dresu FK Sarajevo. Još veća mi je draž to što smo u finalu pobijedili Široki Brijeg“ kaže Šabanović i poziva navijače na Koševo:

„Imamo najbolje navijače u državi i njihova podrška na svakoj utakmici nam znači mnogo. Od najmlađih, najvatrenijih do najstarijih oni jesu naš 12. igrač. Zato pozivam sve naše navijače da nas podrže i da zajedno ostvarujemo dobre rezultate i na pravi način čestitamo rođendan najljepšem gradu na svijetu“, poziva Šabanović.

U drugom polufinalnom meču sastaju se FK Velež -Tuzla City, a nakon utakmica revanša 20.aprila dvije najbolje ekipe odmjerit će svoje snage u finalnom meču 19. maja.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori