SARAJEVO

Enedin Mulalić potpisao profesionalni ugovor sa FK Sarajevo

PROŠAO AKADEMIJU FK SARAJEVO

Mladi fudbaler iz Bužima, Enedin Mulalić potpisao je profesionalni ugovor sa FK Sarajevo.

Mulalić je vjernost Sarajevu potpisao na tri godine.

Potpisivanju ugovora, koje je upriličeno u press salonu Svetozar Vujović, prisustvovao je šef Akademije Aleksandar Borojević.  

“Iz razgovora s igračima, roditeljima i onima koji brinu o njihovim karijerama vidio sam da je veliko zadovoljstvo, privilegija i čast na njihovoj strani. Ispred Akademije želim da im čestitam na tom činu i da im kažem da smo ovdje za njih da im omogućimo što bolje uslove za rad, a i navijačima i ljubiteljima bordo boje da poručim da je trajno opredjeljenje kluba upravo naša Akademija i mladići koji su ponikli u njoj”, kaže Borojević.   

Fudbalski stručnjak ističe da mladi igrači, bez obzira na to koliko su jaki, upravo prolaze kroz osjetljiv period života u kojem osjećaju sve veća očekivanja i pritisak.

„To je prelazni period kada se od njih očekuje još više. Istakao bih da je jako važno pozvati ove mlade ljude na strpljenje, jer se prelazak iz juniora u seniore smatra jednim od najtežih perioda u karijeri fudbalera. Naš prioritet je jačanje igrača i kretanje prema prvom timu. Svojim radom i kvalitetom, koji će biti prepoznat, trebaju zaslužiti povjerenje trenera. Potpisivanje ovog ugovora za njih znači mnogo više rada, kao i jaču konkurenciju“, pojašnjava Borojević.

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo osigurala je najbolje uvjete za rad s omladincima, a njihov napredak ishod je, ne samo trenažnog procesa, nego i posvećenosti struke u širem smislu.

„U njihovom odrastanju i napredovanju jako je važan odnos školskog i porodičnog okruženja. Uz kvalitetnu komunikaciju i podršku njihovih porodica i škole mi zajedno brinemo o našim igračima“, naglašava šef Akademije FK Sarajevo.

Ugovor je potpisalo još nekoliko igrača, a riječ je o Hamzi Ljukovacu, Mihajlu Jovaševiću, Nerminu Bijelonji, Talhi Tabakoviću, Seidu Pramenkoviću i Armanu Šutkoviću. 

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori