SLOVENIJA

DOLAZE VELIKA IMENA: U Ljubljani se održava najveći turnir u regiji

TURNIR ZMAJEVO GNEZDO

Ovog vikenda (26. i 27. marta) na terenima NK Svoboda Ljubljana odmjerit će snage najjači nogometni klubovi iz regije.

Tradicionalni turnir će i ovoga puta biti poseban, jer će na njemu sudjelovati čak 2000 nogometaša. Na djelu ćemo vidjeti 170 ekipa iz sedam zemalja, a nogomet će se igrati na jedanaest terena.

Zajedno s pratiteljima, roditeljima djece i navijačima turnira očekujemo najmanje 4000 posjetitelja na Vis Svoboda. Ekipe će se natjecati u dobnim skupinama U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13 i U15.

Glavni organizator i osnivač projekta Zmajevo gnijezdo, Hajro Rizvić, zajedno sa svojim kolegama i volonterima, njih ukupno više od 100, pobrinut će se da sve protekne u najboljem redu, kao i svake godine do sada.

“Sa suradnicima, od kojih je većina sa mnom još od prvog Zmajevog gnijezda, imamo sve spremno. Budući da se time bavimo dugi niz godina, mogu reći da smo dobro upućeni, svako zna koji mu je zadatak, pa i ovaj put očekujem da će sve proći bez problema”, uvjerava Rizvić.

Timovi iz Srbije (FK Crvena Zvezda, FK Partizan…), Hrvatske (GNK Dinamo Zagreb, HNK Rijeka, HNK Hajduk Split, NK Istra, NK Varteks bodo), BiH (FK Željezničar, FK Sarajevo, OFK Spartak Banja Luka, NK Jedinstvo Bihać…), Austrija (HSV Young Boys, FC Lendorf Soccerboys…) te Makedonija (Young Team Kumanovo) i Mađarska (MTK Budapest).

Naravno, predstavit će se i najbolje slovenske ekipe (NK Maribor, NK Domžale, NK Mura, NK Aluminij, NK Bravo, NK Svoboda...

Uz nogomet, manifestacija će ponuditi i bogat popratni program. Moći ćemo sudjelovati u sportskim igrama, izvlačenju srećki, dječjim igrama te se okrijepiti hranom i pićem. Očekujemo i posebne goste turnira, jer su posjet najavili gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i predsjednik NHS-a Radenko Mijatović.

Svrha manifestacije je okupiti mlade nogometaše, trenere i druge ljubitelje sporta, promovirati ustrajnost i odgoj u sportskom duhu te steći nova prijateljstva koja traju cijeli život.

VEZANE VIJESTI

PRIJAVE U TOKU

Počele prijave za nogometni kamp 'Zmajevo gnezdo 2022'

INTERVJU

Bosanac Hajro Rizvić piše novu fudbalsku priču u Sloveniji!

BEOGRAD

Bosanac Hajro Rizvić dogovorio saradnju sa Crvenom zvezdom!

ZMAJEVO GNEZDO

U Sloveniji započeo posljednji ovogodišnji kamp 'Zmajevo gnezdo'

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori