ZENICA

Ivaylo Petev: Favoriti smo na papiru, ali papir nije igra!

OZBILJNOST NA VISOKOM NIVOU

Održana je press konferencija za medije uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Gruzije u Zenici. Medijima su se obratili selektor Ivaylo Petev i stoper Anel Ahmedhodžić. Na samom početku medijima se obratio defanzivac Bordeauxa koji se osvrnuo na sam meč s Gruzijom.

“Bit će teško. Gruzija je veoma kvalitetan tim sa kvalitetnim igračima. To je tim koji može s tvoriti šanse. Analizirali smo ih. Ono što sam vidio jeste da su dobra ekipa. Mislim da ih možemo savladati i da smo bolji”, rekao je Ahmedhodžić.

Reprezentacija se nakon dugo vremena vratila u Zenicu, a to znači igračima.

“Ovo mi je prvi put da sam ovdje u ovom trening centru. Moj prvi osjećaj ovdje jeste da je sve profesionalno i da imamo sve što nam je potrebno kako bi trenirali i što bolje se spremili. Dobar je osjećaj biti ovdje”, ističe Ahmedhodžić.

Koliko reprezentativcima znači izolovanost?

“To je dobro pitanje. Izolacija je uvijek potrebna kada si sa reprezentacijom jer jedini fokus koji trebate imati jeste igrati za tim. Što bolje se spremiti, spavati što bolje i da bolje jedeš. Najbitnije je pobijediti i to treba biti fokus kada dolazite u reprezentaciju. A u kojem ćete biti hotelu, gdje ćeš spavati nije bitno. Bitno je kakav si profesionalac i mislim da je izolacija u Zenici dobra šansa da se još više spremimo za dvije bitne utakmice”, jasan je Ahmedhodžić.

Bugarski stručnjak se na samom početku osvrnuo na sutrašnji meč.

“Ne mogu pružiti šansu više od 16 igrača. Pripremamo veoma dobro ove mečeve. Ko će igrati odlučit ćemo sutra. Obje utakmice su bitne, a ja se nadam da ćemo odigrati što je moguće bolje. Moramo pokazati zajedništvo i slaviti”, rekao je Ivaylo Petev.

Selektor se osvrnuo i na formaciju u kojoj će na sutrašnjem meču istrčati njegov tim.

“Vjerovatno ćemo nastaviti u sistemu 3-5-2. Navikli smo se na to, odigrali smo većinu dobrih utakmica u ovoj formaciji. Nadam se da ćemo u ovom ciklusu ispred nas minimizirati naše prijašnje greške i praviti dobre rezultate”, kaže Petev.

I selektor se osvrnuo na “izolaciju” Zmajeva u Trening centru u Zenici.

Oduševljen sam u kampu. Žalim što ga nisam koristio prošle godine i to je moja greška. Mi ni ranije nismo imali loših slučaja, momci su divni. Oduševljen sam kako rade. Kiksali smo jednu utakmicu i pokvarili ovo od ranije. Svaki dan moramo učiti na našim greškama. Imamo dobre igrače, pokazali smo to na terenu i čini me još većim optimistom”, rekao je selektor.

Upitan je Petev da li to znači i da će se Zmajevi boraviti u Zenici za mečeve Lige nacija.

“Divno nam je i vidjet ćemo. Sada smo ovdje, a za dalje ćemo vidjeti raspored. Uredit ćemo to kako nam najviše bude odgovaralo”, rekao je Petev.

​​​​​“Favoriti smo samo na papiru, a papir nije igra. Bitan je samo teren i vratiti ću se na utakmicu Konferencijske lige: Komorus – Senegal. Na papiru je trebalo biti 40:0, ali je Senegal slavio tek u 91. minuti 1:0. Jako profesionalno i odgovorno moramo ući u ove mečeve. Nije bitno da li igrate za reprezentaciju ili juniore, moramo biti profesionalni i poštovati svakog protivnika”, kaže Petev.

Upitan je selektor i o izjavama trenera Intera Simonea Inzaghija koji je bio ljut na Peteva jer nije poštedio Edina Džeku u ovim mečevima.

“Džeko je naš kapiten i bez obzira da li je prijateljska ili ne on je naš vođa. On je riskirao svoj zdravlje protiv Milana, pa nedostajao nam je u najbitnijoj utakmici u godini”, zaključio je Petev.

Zmajevi meč protiv Gruzije igraju sutra sa početkom od 20 sati i 45 minuta na stadionu Bilino polje u Zenici i uz direktan prijenos na Novoj BH.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

RUMUNIJA

Ivaylo Petev nakon svega 155 dana dobio otkaz u Rumuniji

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori