ZMAJEVI

Evo gdje uživo možete gledati Zmajeve protiv Gruzije i Luksemburga

LIVE PRIJENOS

Reprezentacija BiH okupit će se danas u Zenici gdje ih očekuju dvije prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga, a koje će gledatelji moći pratiti u direktnim prijenosima na Novoj BH.

Prvi susret Zmajevi sa Gruzijom igraju u petak, 25. marta, u 20:45 sati, dok je meč sa Luksemburgom zakazan za utorak, 29. mart, u 20:45 sati. Inače, Bosna i Hercegovina se do sada pet puta sastajala sa reprezentacijom Lukesmburga i u svim susretima ostvarila je pobjede, dok naš A tim prvi put u historiji igra protiv selekcije Gruzije.

„Očekujem u ove dvije prijateljske utakmice da odigramo dobro i odgovorno. 90% igrača na koje računamo su tu. Moja očekivanja su uvijek velika. Vjerujem da smo bolji i zreliji nego što smo bili prošle godine i siguran sam da ćemo odraditi dobar posao.“ – kazao je Ivaylo Petev, selektor našeg tima.

Na spisku Peteva za predstojeće utakmice nalaze se sljedeći nogometaši:

golmani – Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević, Kenan Pirić;

odbrana – Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Eldar Ćivić;

vezni red – Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Adi Nalić, Vladan Danilović, Amar Rahmanović, Miroslav Stevanović;

napad – Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak i Luka Menalo.

Na spisku nema Miralema Pjanića koji je povrijeđen i neće igrati u predstojećim mečevima, dok su tri nova imena: Hrvoje Miličević, koji je igrao u Premijer ligi BiH za Zrinjski i Sarajevo, mladi reprezentativac BiH Amar Dedić, te golman Rakowa Vladan Kovačević.

Petevu će ovo biti posljednja prilika za uigravanja i probe prije utakmica Lige nacija koje se igraju u junu i septembru kada naš tim očekuju okršaji sa reprezentacijama Finske, Crne Gore i Rumunije. Prema posljednjoj FIFA rang listi najboljih svjetskih reprezentacija, naša nogometna reprezentacija napredovala je za dvije pozicije i sada je 59. reprezentacija svijeta sa 1391 osvojenim bodom.

U programu Nove BH gledatelje u Bosni i Hercegovini očekuju i direktni prijenosi prijateljskih utakmica reprezentacija Srbije i Hrvatske. Orlovi u četvrtak, 24. marta, gostuju u Budimpešti gdje će odmjeriti snage sa selekcijom Mađarske. Pet dana kasnije, u utorak, 29. marta, na Parken stadionu u Kopenhagenu sastaju se sa selekcijom Danske. Ujedno, bit će ovo prvo okupljanje tima Dragana Stojkovića Piksija poslije velikog novembarskog trijumfa u Lisabonu protiv Portugala i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Upravo u Kataru, zemlji koja će krajem godine ugostiti Svjetsko prvenstvo, hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Direktan prijenos utakmice sa stadiona Education City u Dohi u programu Nove BH je u subotu, 26. marta, 15 sati.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

PECARA

NE ŽELE VIŠE DA ŠUTE: Široki Brijeg udario po sucima!

U-17 I U-19

Selektori kadetske i juniorske reprezentacije BiH bit će smijenjeni!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori