TUZLA

Konkretni prijedlozi za razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu

MINISTARSTVO ZA KULTURU, SPORT I MLADE TK

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović zajedno s pomoćnikom ministra Lejlom Elezović razgovarala je s predstavnicima Savjeta za sport TK o mogućnostima za poboljšanje školskog sporta te o važnosti finansijske potpore takmičarima i sportu. 

Važnu ulogu igra i raspodjela i upotreba dodijeljenih sredstava, rečeno je ovom prilikom, posebno kada je riječ o omladinskom sportu koji predstavlja osnovu za dobar vrhunski sport.

Predsjednik Savjeta, Fikret Selman upoznao je ministricu Mijatović sa najvažnijim aktivnostima koje Savjet za sport planira u 2022. godini, a potpredsjednik Ermin Jusufović je govorio o važnosti Savjeta za sport, ističući da je to savjetodavno tijelo Ministarstva koje svojim konkretnim prijedlozima treba da doprinese razvoju sporta na području kantona.

Na sastanku je zaključeno da je usmjeravanje sredstava i pružanje dodatne motivacije sportistima ključno za ostvarivanje rezultata u sportu, kako kolektivnih tako i individualnih.

Definisanje kategorizacije sportova također je bilo tema razgovora, te je naglašeno da će to pomoći u kvalitetnijoj raspodjeli sredstava prema sportskim organizacijama. U kriterijima je prvi put, rečeno je, definisana i namjena sredstava za sufinansiranje omladinskih uzrasnih kategorija jer su dosadašnja praksa, a i trenutno stanje sporta, ukazali na potrebu za posebnim ulaganjem sredstava u omladinske kategorije, saopćeno je Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. 

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori