LIGA PRVAKA

Pogledajte golove sa sinoćnjih utakmica Lige prvaka (VIDEO)

CHELSEA I VILLAREAL IDU DALJE

Chelsea je i sinoć u gostima savladao ekipu Lillea rezultatom 2:1, a Villarreal je u Torinu bio bolji od Juventusa sa 3:0.

Sinoć su odigrane i posljednje dvije utakmice osmine finala UEFA Lige prvaka u kojima je Chelsea na gostovanju kod Lillea pobijedio rezultatom 2:1 i ovjerio prolaz u četvrtfinale, a prolaz je izborio i Villarreal koji je na gostovanju kod Juventusa slavio senzacionalnu pobjedu - 3:0.

Nakon remija 1:1 u prvom meču u Villarrealu, Juventus je večeras u Torinu dočekao španskog rivala. Fokus obje ekipe u prvom poluvremenu je bio na odbrani, pa se na odmor otišlo s nepopularnim rezultatom - 0:0.

Villarreal je u 78. minuti došao do prednosti golom Gerarda Morena iz penala, a do kraja meča su za visokih 3:0 pogodili Pau Torres i Arnaut Danjuma.

U drugom večerašnjem meču između francuskog Lillea i engleskog Chelseaja na stadionu “Pierre-Mauroy“ viđena je također dobra utakmica u kojoj je londonski tim imao rezultatsku prednost od 2:0 iz prvog duela.

Golom turskog golgetera Buraka Yilmaza u 43. minuti domaći tim je došao u vodstvo, ali je londonski tim izjednačio nekoliko minuta kasnije golom Christiana Pilisica. Kapiten Chelseaja Cesar Azpilicueta je u 71. minuti postigao gol za pobjedu svog tima i ovjeru plasmana među osam najboljih ekipa Lige prvaka.

Ranije su plasman u četvrtfinale UEFA Lige prvaka izborili Bayern, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid i Benfica.

Žrijeb parova četvrtfinala i završnice ovogodišnje Lige prvaka će se održati 18. marta u Nyonu, a pri žrijebu neće biti nikakvih ograničenja i svaki tim može dobiti bilo kojeg protivnika među ekipama koje se nađu u bubnju.

Prvi mečevi četvrtine finala na rasporedu su 5. i 6. aprila. Revanš mečevi se igraju 12. i 13. aprila. Polufinalni dueli su 26. i 27. aprila te 3. i 4. maja.

Finale UEFA Lige prvaka igrat će se 28. maja u Parizu na Stade de France.

VEZANE VIJESTI

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

ITALIJA

Pogba suspendovan na 4 godine zbog dopinga!

NJEMAČKA

UEFA DONIJELA ODLUKU: Peljto donio pravu odluku!

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

NJEMAČKA

Bh. sudac u UEFA-i ima nadimak Bruce Lee: 'Ima manje masti od Ronalda...'

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori