UEFA

Sutra vanredna sjednica UEFA-e zbog ruske intervencije u Ukrajini

RATNO STANJE U UKRAJINI

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin sazvao je vanrednu sjednicu Izvršnog komiteta kako bi se ocijenila situacija i donijele sve neophodne odluke nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sastanak će biti održan u petak, objavila je UEFA na Twitteru.

Vojna operacija dovela je u pitanje održavanje UEFA Lige prvaka 2022. koje se trebalo igrati u "Gazprom areni" u Sankt Peterburgu 28. maja.

Iz UEFA-e su ranije izjavili za Anadolu Agency da "pomno prate situaciju" između dvije zemlje.

"UEFA stalno i pomno prati situaciju i svaka odluka će biti donesena u dogledno vrijeme ukoliko bude potrebno", poručili su.

Krovna kuća evropskog fudbala je već odgodila utakmicu UEFA Omladinske lige između Dinama iz Kijeva i Sportinga iz Lisabona, koja je bila zakazana za 2. mart u glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Vojna operacija Rusije na Ukrajinu se nastavlja, a od jutros su izvedeni napadi na više ukrajinskih gradova, uključujući Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mikolaiv i Odesu, kao i glavni grad Kijev. U Kijevu se moglo čuti više eksplozija, a u gradu su se oglasile sirene za uzbunu.

Napad ruskih snaga je uslijedio nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin priznao nezavisnost ukrajinskih regiona Donjeck i Lugansk, koje drže separatisti u istočnoj Ukrajini, što je izazvalo oštre osude međunarodne zajednice.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

TUGA: Zmajevi za 3 minuta primili dva gola i ostali bez EURA!

LIVE

Gledajte UŽIVO/LIVE utakmicu baraža BiH - Ukrajina

LIVE PRIJENOS

ZMAJEVI VEČERAS PROTIV UKRAJINE: Utakmica uživo na MY TV!

GRBAVICA

ZAVRŠEN ZVANIČNI TRENING: Zmajevi spremni za Ukrajinu!

MUP ZDK

MUP ZDK objavio važne upute za dan utakmice BiH – Ukrajina

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori