INTERVJU

Amer Dupovac: Motivisani smo i jedva čekamo da počne prvenstvo

DEFANZIVAC SARAJEVA

Uoči početka proljetnog dijela premijerligaške sezone razgovarali smo s Amerom Dupovcem. Dijete Sarajeva, kapiten i prvotimac s ogromnim iskustvom govorio je o posljednjim pripremama za predstojeću utakmicu.

Dupovac: “Ostalo je još nekoliko dana do prve utakmice. Bliže se subota i susret u Trebinju protiv Leotara. Radili smo dugo, napornih mjesec i pol dana je iza nas. Željno čekamo tu prvu utakmicu i nastavak sezone. Atmosfera u ekipi je sasvim dobra.“

Kakvi su utisci poslije generalke protiv Goražda?

Dupovac: "Goražde je tradicionalno naša posljednja provjera pred prvenstvo. Smatram da je sigurno riječ o kvalitetnoj ekipi, bez obzira na to što igraju u nižem rangu. Ranije su znali pobijediti premijerligaše u ovom periodu i mi smo u posljednjih par godina znali remizirati ili izgubiti od njih. Odigrali smo malo drugačiju utakmicu. Igrali smo dva puta po 60 minuta gdje su svi igrači dobili šansu. Zadovoljni smo igrom. Postigli smo pet golova, lijepo je dočekati prvenstvo kada posljednju provjeru dobijete ubjedljivo, ali nam rezultat nije bio u prvom planu.“

Kako su prošle pripreme pod vodstvom trenera Vasoskog? Kako su prihvaćeni novi fudbaleri u ekipi?

Dupovac: "Deset dana smo bili u Ljubuškom, poslije toga smo boravili u Antaliji. Sada smo u našoj bazi, u Trening centru u Butmiru, gdje obavljamo posljednje treninge uoči Leotara. Došao je novi trener na startu priprema. Mogu reći da se jako dobro radilo od samog početka. Imali smo manjih problema što se tiče pozitivnih slučajeva na COVID na samom početku, međutim na svu sreću to nije bilo tako u Turskoj i mogli smo uraditi sve što je trener od nas tražio. Imamo nekoliko novih fudbalera, koji poznaju našu ligu, neki su i ranije igrali za naš klub, tako da su svjesni očekivanja. To je sigurno velika prednost. Taj period adaptacije na novi klub, na naše prvenstvo bit će znatno kraći. Nemam sumnje da je riječ o kvalitetnim igračima."

Prošao si i sam put od polaznika Omladinskog pogona do prvotimca. Kako gledaš na veliki broj mladih igrača u timu?

Dupovac: "Mladi igrači imaju trenutno prednost što dva mlada igrača, starosti do 21 godine, moraju početi svaku utakmicu. Drago mi je što u ekipi imamo zaista puno igrača iz naše Akademije. Vjerujem da će svi dobiti priliku. Duga je polusezona. Mogu im savjetovati da budu strpljivi i da rade. Šansa će doći, nekome prije, nekome poslije. Bitno je uvijek budu spremni. Sigurno je da imamo mnogo kvaliteta u mladim igračima, mogu pomoći na terenu svojim kvalitetom i budućnost su kluba, koju moramo čuvati."

U subotu počinje prvenstvo za nas. Leotar je prvi protivnik Sarajeva. Kakvu utakmicu očekuješ?

Dupovac: “Leotar je u posljednjoj provjeri odigrao 0:0 sa Zrinjskim. Sigurno za njih dobar rezultat protiv trenutnog lidera prvenstva. Za nas nema opuštanja. U ovoj sedmici su najavili nešto više padavina, ne znamo kakav će teren biti u subotu na utakmici i ta problematika slabije infrastrukture u ligi je problem za igrače i ono što želimo pokazati na terenu. Jednostavno, zbog tog faktora utakmica može otiči u skroz drugom pravcu. Međutim, mi nastojimo biti fokusirani na našu igru, bez obzira kakvi uvjeti bili. Leotar nam je dužnik od jeseni, sa Koševa. Mi želimo iz Trebinja nazad ponijeti tri boda. Svaki pojedinac će dati svoj maksimum za taj zajednički cilj.”

Koje su ambicije tima u predstojećoj polusezoni? 

Dupovac: “Želja nam je da osvojimo što više bodova. Pozicija na tabeli nam govori da predstoji borba za mjesta koja vode u međunarodna takmičenja, a imamo najveće ambicije u Kupu. Branimo trofej pobjednika Kupa. Želimo da odbranimo taj naslov. Također, kao tim imamo veliku želju da popravimo utisak koji je ostao poslije slabijeg prvog dijela sezone. Prvoplasirani tim ima veliku bodovnu prednost. Svjesni smo toga. Motivisani smo i jedva čekamo da počne prvenstvo.”

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori